avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Legea 230
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Legea 230

Salutare.Am nevoie de un avocat specializat pe legea 230.M-a poate ajuta cineva?Multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:53, 14 Aprilie 2013
Puteți apela la Baroul din judetul dvs. sau la google. Altfel, dacă aveți o problema specifica, vă invităm să o spuneți aici și veți primi răspunsuri.
1-Regulamentul prezentului forum nu permite reclama,astfel incat pentru materializarea interesului dvs aveti varianta fie sa analizati tabloul consultantilor de pe forum,fie sa adresati cererere oficiala direct baroului local de avocati
2-Pentru raspuns la obiect,detaliati speta cu care va confruntati
Locuiesc intr-un bloc nou,iar intretinerea pentru spatiile comune se calculeaza in functie de cota indiviza.Probleme este ca eu in contract am o cota de 1.386% si cei de la Asociatie imi calculeaza la 1.663%.Am intrebat Presedintele,Vicepresedintele,Administratorul platit si n-au putut sa-mi dea un raspuns.Intre timp am intrat in posesia Foii de Avere in care sunt trecute toate cotele indivize si insumeaza 100%.Aici sunt trecute si boxele si locurile de parcare care insumeaza aproximativ 17% din total,dar in lista de intretinere ele nu se revad.Din cercetarile mele reiese ca cele 17 procente ne-au fost repartizate noua celor 83 apartamente,care insumeaza 83% din total.Am citit legea si spune clar ca acest lucru e ilegal.Vreau sa actionez in judecata Asociatia de Propietari si in asentimentul meu mai sunt vreo 8 vecini.Pe restul,nu-i intereseaza...Locurile de parcare si boxele apartin Dezvoltatorului,iar sotia vicepresedintelui lucreaza la ei.Am cerut lamuriri si....nimic.Au zis verbal ca asa au considerat ei de cuviinta.Ce pot sa fac?
1-Pentru a detine probe temeinice in eventual litigiu,desfasurati demersuri prin care sa faceti dovada ca diferente de cota indiviza reprezinta boxe+spatii parcare
Solicitati presedintelui de asociatie,in temeiul disp HG nr 1588/2007 art 12 A c si d,
clarificarea diferentei de cota indiviza
Solicitati la OCPI extras de carte funciara din care sa rezulte concret limitele proprietatii dv
2-Proprietarii interesati sa formuleze actiune impotriva asociatiei de proprietari prin reprezentant legal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cote indivize parti comune americanu28 americanu28 Buna ziua.Locuiesc intr-un bloc nou in cadrul unui coplex rezidential cu locuri de parcare supraterane si subterane,precum si spatii depozitare(boxe)la fiecare ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, vin si eu cu doua intrebari dupa ce va prezint cazul ... corina75 corina75 Buna ziua, Vin si eu cu doua intrebari dupa ce va prezint cazul : - cartier rezidential langa Bucuresti , proprietarii au in acte apartament , boxe , loc ... (vezi toată discuția)
Incalcare sau nu? lege 230/2007 - ansamblu rezidential avocatuser avocatuser Buna ziua, Eu locuiesc in cadrul unui ansamblu rezidential nou ca si varsta. Acest ansamblu are in componenta sa urmatoarele tipuri de ... (vezi toată discuția)