avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, Vin si eu cu doua intrebari dupa ce va ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, Vin si eu cu doua intrebari dupa ce va prezint cazul ...

Buna ziua,
Vin si eu cu doua intrebari dupa ce va prezint cazul :

- cartier rezidential langa Bucuresti , proprietarii au in acte apartament , boxe , loc parcare subteran si/sau loc parcare suprateran si/sau teren cu destinatia de spatiu verde - denumit prin acte Gradina.
Atenție: NU toti proprietarii au toate aceste bunuri in contract , fiecare dupa posibilitati si-a luat sau nu pe langa apartament restul de proprietati in proprietate privata.

In acest moment, TOATE cheltuielile comune se împart DOAR in funcție de suprafata utila a apartamentului si suprafata utila a boxelor (celelalte proprietăți individuale, adica grădinile celor de la parter si locurile de parcare nu sunt incluse in cota parte indiviza nefiind considerată spațiu util).

Întrebarea 1:
Ar trebui inclusa in acest calcul si suprafata desfasurata a locurilor de parcare subterane si supraterane si a gradinilor (pentru cei care stau la parter si au gradini) ?, Ca spațiu proprietate privată cu alta destinație decât cea de locuit.

Întrebarea 2: Este legal ca absolut toate cheltuielile comune sa fie calculate dupa cota parte indiviza,? Acum nimic nu se calculează in funcție de numărul de persoane care locuiesc in apartament si/ sau de numărul de apartamente.

Va multumesc anticipat pentru rabdarea de a citi acest mesaj si astept un raspuns
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 16:20, 29 Noiembrie 2021
~ Conținut șters la cerere ~
Ar trebui luat in calcul cota indiviza din contractul d eachizitie bun imobil +spatii anexe
Legiuitorul in cuprinsul dip L nr 196/2018 a im[pus conditii si norme stricte in baza carora se calculeaza obligatiile lunare d eintretiner
Locatarii,asociatia de proprietari nu detin autoritatea si competenta sa dispuna hotarari contrare dispozitiilor legale in vigoare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incalcare sau nu? lege 230/2007 - ansamblu rezidential avocatuser avocatuser Buna ziua, Eu locuiesc in cadrul unui ansamblu rezidential nou ca si varsta. Acest ansamblu are in componenta sa urmatoarele tipuri de ... (vezi toată discuția)
Loc de parcare fara cota parte indiviza EUR/GBP EUR/GBP Buna ziua, Locuiesc intr-un complex rezidential construit in 2018. Complexul are o parcare subterana pe 2 nivele si una supraterana. Accesul la parcarea ... (vezi toată discuția)
Calcul cota parte bamaad bamaad Am un apartament parter cu SU 80mp cu [b]grădină[/b] de 150mp, 1 boxa 15mp, 1 loc de parcare subteran, 1 loc de parcare suprateran; toate prinse în CVC, ... (vezi toată discuția)