avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire - drepturile altora la moștenirea unui ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire - drepturile altora la moștenirea unui soț.

Sotul meu a primit de la tatal sau ce a decedat ,mostenire o casa si teren in alt oras.Are un copil din casatorie anterioara(sotul),si mai avem un copil.Ce drepturi au copii la aceea mostenire?,a tatului lor?SI CAND?
Cel mai recent răspuns: andreigrigoriu , moderator 15:32, 15 Aprilie 2013
cei 2 copii au drepturi egale de mostenire numai in urma decesului tatalui lor
AM INTELES
Si ce as mai vrea sa adaug, in cazul decesului tatalui, ambii intra in concurs cu dumneavoastra...
Stimat forumist,

Ca să completez cele spuse anterior, pe timpul vieții, nimeni nu are nici un drept la bunurile persoanle ale soțului dvs, evident, în afară de soțul dvs.

Bunurile primite moștenire sunt bunuri personale.

Prin urmare, soțul dvs, pe timpul vieții sale, poate face tot ceea ce dorește cu moștenirea pe care o are, inclusiv să vândă terenul și casa de care vorbeați (dacă este unic moștenitor) și să cheltuiască după bunul lui plac, banii obținuți.

Cu stimă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cota mostenire sot supravietuitor adina_miu adina_miu Buna ziua, as dori sa stiu daca sotul supravietuitor participa la mostenire. Situatia mea este: Cand m-am casatorit cu sotul meu acesta avea un teren mostenit, ... (vezi toată discuția)
Recasatorie , ce se intampla cu fiul mostenitor magika2002 magika2002 Buna ziua, as dori sa ma recasatoresc, eu am o garsoniera si o fata iar sotul o casa si un baiat . Ce drepturi are baiatul lui in garsoniera mea, si ... (vezi toată discuția)
Ce bunuri intra in succesiune hidalgo hidalgo Buna seara, As dori sa stiu daca bunurile donate de catre de cujus in timpul vietii prin varsare pe registru agricol la un beneficiar care face parte din ... (vezi toată discuția)