Am o factura emisa cu 2 incasari: una prin banca si una cu BF. Am facut 4111 = 707 si 4427 valoare 80 lei; 5121 = 4111 valoare 80 lei.
Am raportul Z conf. BF. in ziua respectiva cu aceeasi suma. Pentru BF nu am mai incasat, nici nu trebuia sa-l emit. Nici nu i l-am dat ca mi-a platit prin banca.
Faceti o nota explicativa, in care precizati toate aspectele care au dus la emiterea unui bon fiscal ce a ramas fara obiect, data, numar bon, suma, cu precizarea incasarii prin banca a sumei respective, la care atasati bonul fiscal, si faceti o precizare referitoare la anularea bonului, caz in care Z-ul emis de casa marcat pentru ziua respectiva va fi mai mare decat incasarea inregistrata in regstrul de casa cu suma respectiva.
Pai Z-ul are valoarea BF. Este decat acel BF in ziua respectiva. Deci fac o nota explicativa. Mai inregistrez BF in contabilitate? Daca da, ce nota contabila fac ? C/v facturii cu plata prin banca stinge datoria clientului si am ramas cu rap. Z in care am aceeasi valoare.:)
BF si Z nu mai sunt valabile (in sensul ca nu mai aveti motiv sa le inregistrati), daca incasarea s-a facut prin banca. Doar atasati la ele nota explicativa, si asezati-le in dosarul cu acte.
Farmacie
anamariacelik
am doua probleme:
1.daca cineva stie pe ce baza casa de sanatate a returnat factura aferenta lunii mai pentru eliberarea testelor de diabet?? si in acelasi ... (vezi toată discuția)
Contari bonuri fiscale
mamon
Buna ziua!Va rog sa-mi spuneti cum este corect sa inregistrez in contabilitate urmatoarele:
Am deschis pct de lucru,prestare servicii(masaj),am achizitionat ... (vezi toată discuția)