avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1111 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Bon Fiscal emis gresit
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Bon Fiscal emis gresit

Am o factura emisa cu 2 incasari: una prin banca si una cu BF. Am facut 4111 = 707 si 4427 valoare 80 lei; 5121 = 4111 valoare 80 lei.
Am raportul Z conf. BF. in ziua respectiva cu aceeasi suma. Pentru BF nu am mai incasat, nici nu trebuia sa-l emit. Nici nu i l-am dat ca mi-a platit prin banca.

Ce trebuie sa fac?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Mirela Durnea - Expert contabil , Contabil 09:30, 16 Aprilie 2013
Faceti o nota explicativa, in care precizati toate aspectele care au dus la emiterea unui bon fiscal ce a ramas fara obiect, data, numar bon, suma, cu precizarea incasarii prin banca a sumei respective, la care atasati bonul fiscal, si faceti o precizare referitoare la anularea bonului, caz in care Z-ul emis de casa marcat pentru ziua respectiva va fi mai mare decat incasarea inregistrata in regstrul de casa cu suma respectiva.
Pai Z-ul are valoarea BF. Este decat acel BF in ziua respectiva. Deci fac o nota explicativa. Mai inregistrez BF in contabilitate? Daca da, ce nota contabila fac ? C/v facturii cu plata prin banca stinge datoria clientului si am ramas cu rap. Z in care am aceeasi valoare.:)
Ultima modificare: Luni, 15 Aprilie 2013
Cristina Vasile, utilizator
BF si Z nu mai sunt valabile (in sensul ca nu mai aveti motiv sa le inregistrati), daca incasarea s-a facut prin banca. Doar atasati la ele nota explicativa, si asezati-le in dosarul cu acte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare in jurnalul de vanzari mine58 mine58 firma comert cu amanuntul cu tva la incasare, .emite si facturi care sunt achitate pe loc cu bon de casa sau ulterior cu chitanta numerar sau prin banca ... (vezi toată discuția)
Farmacie anamariacelik anamariacelik am doua probleme: 1.daca cineva stie pe ce baza casa de sanatate a returnat factura aferenta lunii mai pentru eliberarea testelor de diabet?? si in acelasi ... (vezi toată discuția)
Contari bonuri fiscale mamon mamon Buna ziua!Va rog sa-mi spuneti cum este corect sa inregistrez in contabilitate urmatoarele: Am deschis pct de lucru,prestare servicii(masaj),am achizitionat ... (vezi toată discuția)