avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Fotografii personale folosite pe Facebook fara acordul ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Fotografii personale folosite pe Facebook fara acordul meu

daca cineva a folosit fotografiile mele de pe contul de facebook poate fi pedepsit penal?
adica daca si-a facut cont pe facebook si a folosit fotografiile mele la profil care lea luat de pe contul meu de facebook.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:52, 17 Aprilie 2013
Desi nu foarte eleganta, fapta descrisa de dvs nu este prevazuta de legea penala si deci nu este infractiune. Daca singurul lucru pe care persoana respectiva l-a facut a fost sa foloseasca pozele dvs pentru profilul sau, atunci putem cel mult sa vorbim despre o incalcare a drepturilor de autor asupra acelor fotografii.
De ce nu-ti securizezi contul astfel incat doar anumite persoane sa iti vada fotografiile, preferabil ca acela sa fie din lista de prieteni (chiar si din acea lista poti personaliza cine anume sa vada fotografiile)? Este mai simplu si mai sigur. Poti, de asemenea, sa raportezi adminilor de la facebook de incalcarea politicilor site-ului.
Sub aspect penal nu puteti rezolva nimic.
Puteti deschide insa un proces civil si sa cereti despagubiri.

Luati legatura cu adminul pentru a se inceta incalcarea drepturilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum dau in judecata un site pentru escorte? Crisstinna1 Crisstinna1 Cum dau in judecata un site pentru excorte pe care am aparut ? sau cum pot face sa fie sters anuntul? au aparut poze cu mine acolo si nu vreau sa ma fac de ras. (vezi toată discuția)
Hartuire minor dragalinamihaela dragalinamihaela Am o fata de 17 ani care e agresata pe facebook cu tot felul de mesaje urate si comentarii la fotografii foarte injositoare si nu stiu cum sa intervin.Eu sunt ... (vezi toată discuția)
Legal sau ilegal? checkonetwo checkonetwo buna ziua, cineva (un grup important de pe o retea de socializare)imi foloseste pozele proprietate personala, insa eu nu mi-am dat acceptul: mi-au spus ca ... (vezi toată discuția)