Am un PFA, în luna ianuarie am depus declarația 200 pentru a fi bază în stabilirea plăților anticipate pe 2013 (așa am procedat și anul trecut și s-a ținut seama de ea).În martie ANAF-ul îmi trimite decizia de impunere pe 2013, cu sume mult mai mari decât mă așteptam, au luat baza de calcul impunerea din anul anterior.Am întrebat între timp ce se întâmplă cu declatația mea 200,mi s-a răspuns că nu au fost lucrate pentru că programul de calcul nu funcționează.Nu am avut banii necesari să plătesc la 25.03, așa că în 15.04 am primit o somație și un titlu executoriu. Nu înțeleg de ce ANAF-ul nu a făcut compensare cu datoria care o avea la mine conform declarației 200 (această sumă ce trebuia să mi-o restituie era de trei ori mai mare decât suma datorată de mine ca plată anticipată) și de ce trebuie să să depun o contestație la titlul executoriu, când de fapt ei mai trebuie să-mi dea bani și nu eu. Poate îmi dă cineva un sfat mai bune despre ce am de făcut?
Banuiesc ca este vorba despre declaratia 220 privind veniturl estimat? Nu sunteti singurul care ati trecut prin aceasta situatie. Personal, am primit decizia de impunere continand sumele estimate in corelatie cu sumele totale ale anului 2011, motiv pentru care am solicitat emiterea deciziei potrivit cu declaratia 220 depusa in ianuarie 2013. Dupa cateva balbaieli specifice functionarului fara raspundere si cu dureri nici macar in cot, am intrat in posesia deciziei corecte. E drept am facut demersurile inainte de 25.03.2013.
Din pacate in cazul de fata va trebui sa megeti la serviciul de executare cu titlul si somatia, impreuna cu actele doveditoare(declaratia 220, decizia din care rezulta ca aveti sume de recuperat,orice alte documente relevante) si sa solicitati inchiderea titlului respectiv.
Mulțumesc pentru sfat,eu am depus de fiecare dată mai repede declarația 200, pentru că 220 mi-au spus că se completează numai la începutul activității. O să merg la serviciul de executare silită să văd ce zic
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.