avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1888 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Obligatii fiscale proprietar si producator persoana ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Obligatii fiscale proprietar si producator persoana fizica

Buna ziua,

As dori sa stiu ce obligatii fiscale are un proprietar de padure persoana fizica care vinde lemnul in baza unui contract de vanzare cumparare unei societati.
Daca se poate si baza legala si ce declaratii ar trebui sa depuna la administratia fiscala de care apartine.
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Ultima modificare: Luni, 15 Aprilie 2013
carmen01011958, moderator
Cel mai recent răspuns: Ana Mocanu , utilizator 13:14, 16 Aprilie 2013
Impozitul pentru veniturile din silvicultura este de 16% si se aplica la venitul net in sistem real (pe baza datelor din contabilitatea in partida simpla).
Se va plati CASS in cota de 5,5%, calculat la venitul net in sistem real. Plata CAS si CFS nu este obligatorie; se pot face asigurari facultative in cazul in care se doreste a beneficia de asigurari sociale (pensie, somaj).
Se depun:
- Declaraţia privind venitul estimat/norma de venit - formularul 220 (in 15 zile de la inceperea activitatii), aceasta declaratie se depune oricand intervine o modificare, in termen de 15 zile de la producerea evenimentului;
- Declaratia privind veniturile realizate din Romania - formularul 200 (până la data de 25 mai inclusiv a anului următor celui de realizare a venitului).
Plata impozitului si a CASS se va face in baza deciziei de plati anticipate, in 4 rate egale, pâna la data de 25 inclusiv a ultimei luni din fiecare trimestru. Daca este cazul, plata diferentelor se face in 60 de zile de la data comunicarii deciziei de impunere.

Baza legala: cap. 7 din Codul Fiscal cu normele metodologice.
Conform HG 84/2013: "Art. II: Pentru contribuabilii care obţin venituri din silvicultură şi piscicultură impuse începând cu data de 1 februarie 2013 în sistem real prin efectul legii, depunerea declaraţiilor privind venitul estimat/norma de venit pentru anul 2013 se efectuează în termen de 15 zile de la data publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I, a prezentei hotărâri." (adica pana la 29.03.2013).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen de depunere declaratia 220 Silvasanu Silvasanu Buna ziua, La inceputul anului, in 2 ianuarie 2014 am intrebat cand se depune, printre altele, declaratia 220 si mi s-a spus ca pana in 31 ianuarie ,iar acum ... (vezi toată discuția)
Nedepunere declaratia 220 ContSters156394 ContSters156394 Ce se intampla daca nu se depune declaratia 220 pana la termenul stabilit (15 mai 2011, din cate stiu)? Cum pot afla intotdeauna care sunt declaratiile si ... (vezi toată discuția)
Obligativitate depunere formular 220 Paula Tudor Paula Tudor Buna ziua! Este obligatorie depunerea formularului 220 pentru o societate care in trimestrele 2, 3 si 4 ale anului precedent a depus declaratii 0 si pentru ... (vezi toată discuția)