avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1078 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Incredintare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Incredintare minor

Buna ziua.As avea nevoie de o parere daca poate cineva sa ma ajute.In anul 2007 am dat divort de fosta sotie.Avem impreuna un copil insa acesta locuieste la buniici,in Botosani deoarece mama este plecata in Portugalia si din cate am aflat s-a si recasatorit.Divortul a fost intentat de mine iar instanta la momentul acela i-a incredintat fetita mamei desi aceasta era plecata si atunci.As dori sa intentez proces de custodie insa am fost dat in penal de catre fosta soacra(bunica fetei)pentru neplata pensiei alimentare deoarece am fost si eu plecat o perioada.Mentionez ca astazi am avut ultimul termen si am achitat toata restanta pensiei alimentare iar fosta soacra nu mai are nici o pretentie de la mine insa vrea sa ia fetita in plasament ceea ce nu imi comvine deoarece as vrea sa iau fetita la mine.cum pot proceda?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 11:05, 16 Aprilie 2013
Puteti solicita custodia comuna a minorei, cu dvs. ca si parinte rezident (adica domiciliul minorei sa fie la dvs.). Va trebui sa dovediti ca mama minorei nu locuieste cu aceasta (este recasatorita in alta tara) si acesta este motivul pentru care cereti ori reincredintarea minorei (custodie unica, mai greu de optinut) ori custodie comuna.
Dupa 8 ani in care copilul aproape a avut o alta familie... e dificil de estimat ca sanse reale.
Relatia cu fata ati avut? o vedeati, ii scriati, vorbeati la telefon?
Copilul va accepta? va respinge? Cati ani are?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plecarea cu copil minor ContSters179554 ContSters179554 va rog sa imi spuneti daca fostul sot ia fost incredintata fetita de 6 ani jumate prin hotarare definitiva si irevocabila poate pleca cu fetita in spania sau ... (vezi toată discuția)
Hotarirea judecatoresca katea katea buna ziua,ajutati-ma va rog,sunt foarte disperata,sotul meu din prima casatorie are un copil,in baza hotaririi judecatoresti fetita a ramas la intretinerea ... (vezi toată discuția)
Custodie fetita mariusnegrau27 mariusnegrau27 buna ziua am si eu o problema cu fosta concubina cu care am stat cinci ani inpreuna si avem o fetita inpreuna mama fetitei in trei ani de cand neam despartit ... (vezi toată discuția)