Buna ziua,
Fiica mea implineste 1 an pe 25.04.2013, insa eu mi-am reluat activitatea la locul de munca incepand cu data de 01.04.2013. Prin urmare, am depus o cerere de suspendare a platii indemnizatiei de crestere copil, deoarece imi incep activitatea la serviciu la data de 01.04.2013, si mi-a fost trimisa acasa decizia de suspendare a acestei plati incepand cu 26.03.2014. Insa, de la 25.03.2013 (data aniversara a fiicei mele) pana la 01.04.2013 (data la care imi incep activitatea) nu sunt in continuare in concediu de crestere copil?? De ce aceste cateva zile nu se iau in considerare la plata?
Va multumesc!
1. - Trebuia ca macar o luna de CCC sa fie luata si de tatal copilului.
- Daca tatal nu a luat CCC atunci se reduce CCC al dvs. cu o luna.
2. Daca ati optat pentru CCC pana la 1 an atunci dupa ce implineste copilul 1 an veti beneficia de stimulentul de insertie de 500 lei lunar pana va implini copilul 2 ani.
1. Atunci luati legatura cu Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala (AJPIS) cea care aproba si plateste indemnizatia pentru CCC si stimulentul de insertie sa rezolvati problema.
2. Este posibil ca AJPIS sa nu stie ca tatal nu indeplineste conditiile pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC.
Intervin si eu cu cateva nelamuriri:
Tatal copilului trebuie sa-si ia o luna de ccc obligatoriu?
Si daca da, cum anume se procedeaza cu salariul lui in acea luna?
Mama in acel timp revine la servici?