avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1119 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credit neachitat
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credit neachitat

Buna ziua! In 2009 am contractat un credit de nevoi personale, pe o perioada de 5ani .In august 2010 am soslicitat o reducere a ratei lunare, deoarece eram in somaj si astfel perioada a fost majorata cu 2 ani( ar tb sa termin undeva in 2016).Din ianuarie 2012 nu am mai platit nicio rata.Nu am cont bancar, nu am nicio proprietate.....nimic...si nici posibilitatea ca in momentul de fata sa pot achita creditu.Nu am contract de munca.Creditul a fost cedat unei firme de recuperari.Ce mi se poate intampla in situatia asta? Ma pot obliga in vreun fel, legal vorbind, sa achit creditul, data fiind situatia expusa?
Multumesc
Nu se poate intampla nimic.
Va aflati intr-o situatie in care nu va poate executa daca nu aveti nimic in proprietate.
Cand veti avea loc de munca va vor executa pe salariu.
Probabil ca nu veti reusi niciodata sa achitati creditul...
Multumesc pt. raspuns. O alta intrebare, care e data prescrierii, eu facand ultima plata in ianuarie 2012, creditul era pana in 2016, dar in ultima scrisoare primita de la firma de recuperare, scrie ceva de genul..."creditul a fost declarat scadent",...ca tb sa achit toata suma.
De la data scadentei anticipate curge termenul. termenul va fi intrerupt de cererea de executare silita si va curge un alt termen ce va fi, la randul sau, intrerupt de orice act de executare. Mai aveti 5-6 ani de asteptat prescriptia, daca aveti noroc si daca nu aveti venituri salariale sau alte bunuri urmaribile pana atunci.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce sa fac? stefp stefp Credit nevoi personale in 2007. Plecat din tara. Platit timp de 2 ani apoi imposibilitate de plata. In 2012 au trimis instiintare de executare silita. nu am ... (vezi toată discuția)
Notificare firma recuperare ContSters215676 ContSters215676 Buna seara. Va rog sa-mi spuneti ce este de facut in cazul prezentat mai jos. Un credit de nevoi personale luat in august 2008 si scadent in 2016 cf ... (vezi toată discuția)
Executare silita alina260 alina260 Buna seara! Acuma 7 ani am facut o banca pe care nu am achitat decat vreo cateva rate. Acu 2 luni am fost cautata de cei de la firma de recuperare. As dori ce ... (vezi toată discuția)