avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperare creanta banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperare creanta banca

Buna seara,in anul 2006 am luat un credit in suma de 15.000 ron.Am platit timp de 5 ani,apoi nu am mai platit,iar datoria a fost cedata catre o socitate de recupearare creante.Am primit o notificare de la aceasta societate,imediat dupa cedarea creantei,respectiv anul 2011.2012 insa de atunci nimic,pana azi,cum ca am 11.000 ron de plata sau pot plati 8800 pana la data de 19/07.Intrebarea mea este ,de cand incepe prescrierea,de la data ultimei plati de catre mine,respectiv anul 2011,sau de la data scadentei creditului,respectiv anul 2016?Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Company Advising , utilizator 09:18, 20 Iulie 2017
de la data scadentei creditului.
Chiar si daca banca a declarat creditul scadentin 2012?
Pai, despre asta e vb, de cand era scadent- in cazul dvs fiind declarat scadent anticipat, aia e data scadenta.
Dreptul lor e prescris, de aici si oferta de a plati mai putin.
Daca va executa silit depuneti cotnestatie in termen de 15 zile de la data primirii somatiilor de executare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorie banca,,,,,,,, nu stiu ce sa fac. stefanutzu stefanutzu Buna ziua.Va deranjez si eu cu o intrebare.In 2006 am facut un credit la o banca,prin care am scos suma de 7000 lei.Am platit lunar timp de un an dupa care am ... (vezi toată discuția)
Prescriere credit diana_sal diana_sal prescriere credit cand se prescrie un credit? daca termenul de achitare al ultimei rate nu a fost inca atins, dar de 4 ani nu s-a mai facut nicio plata si ... (vezi toată discuția)
Prescriere datorie card de credit dalin dalin Buna ziua, Va rog mult daca se poate sa ma lamuriti cu privire la prescrierea unei datorii la un card de cumparaturi. Mama (care este decedata) a avut un ... (vezi toată discuția)