avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 970 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... prescriere credit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

prescriere credit

prescriere credit

cand se prescrie un credit? daca termenul de achitare al ultimei rate nu a fost inca atins, dar de 4 ani nu s-a mai facut nicio plata si banca nu a notificat in niciun fel creditorul, creditul s-a prescris?
Cel mai recent răspuns: Company Advising , utilizator 11:37, 26 Ianuarie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua, in termen de 3 ani de la ultima plata ca regula. Trebuie sa vedeti clauzele contractuale, daca aveti un termen de 30/60/90 zile de la ultima plata pentru executare, atunci 3 ani de la acel termen. De asemenea, este important de vazut daca si cand s-a declarat anticipat scadent creditul.
Prescriptia poate interveni in 3 ani de la: efectuarea ultimei plati, declararea scadentei anticipate a creditului, etc.. Daca creditul nu a fost declarat scadent anticipat si au fost puse in executare sumele restante, prescriptia curge de la data scadentei fiecarei rate.

Prescriptia trebuie invocata pe calea contestatiei la executare sau prin actiune in constatare. Nu se invoca de catre instanta din oficiu.
Ultima modificare: Marți, 26 Ianuarie 2021
Company Advising, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot fi executat silit? cata_tm_83 cata_tm_83 Buna ziua, Am 3 credite datand din anul 2008, ultima rata platita a fost aproximativ in 2010, ca urmare am fost executat silit pe unul din credite iar ... (vezi toată discuția)
Termen prescriptie liana16 liana16 pentur un impumut anii 2007 - 2008 am achitat aproape integral ramanandu-mi o suma mica de plata. ultima plata am facut-o in ianuarie 2009. oficial nu am ... (vezi toată discuția)
Firma de recuperare gigel1980 gigel1980 Buna ziua,numele meu nu este asa important,am o intrebare si am vazut ca sunteti in masura legii sa raspundeti la ea! Tatal meu a facut un credit bancar de ... (vezi toată discuția)