avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Termen prescriptie
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Termen prescriptie

pentur un impumut anii 2007 - 2008 am achitat aproape integral ramanandu-mi o suma mica de plata. ultima plata am facut-o in ianuarie 2009. oficial nu am primit nicio notificare din partea bancii (nu am semnat nimic). Instanta le ia de baza? acum am primit de la executor. doresc sa fac contestatie la executare. se poate invoca prescriptia?
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 14:24, 30 Septembrie 2013
Buna ziua,
DA, prescriptia prin 3 ani.
Gabriel Klein Kiritescu
Termenul general de prescriptie este de 3 ani, care curge de la data ultimei plati efectuate sau de la data declararii scadentei anticipate a creditului.
Termenul de prescriptie incepe sa curga de la data scadentei fiecarei rate, ori de la data cand creditorul a declarat scadenta anticipata. Termenul este de 3 ani, asa cum vi s-a mai spus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumut bancar - imposibilitate plata sumer2013 sumer2013 Dupa ce miam pierdut locul de munca in ianuarie 2009 am incetat sa mai platesc si ratele pe care le aveam la un credit bancar. In acel an am primit de la banca ... (vezi toată discuția)
Prescriere credit diana_sal diana_sal prescriere credit cand se prescrie un credit? daca termenul de achitare al ultimei rate nu a fost inca atins, dar de 4 ani nu s-a mai facut nicio plata si ... (vezi toată discuția)
Credit declarat scadent anticipat,credit prescris Lacramioara Mocanu Lacramioara Mocanu Buna ziua! As dori sa stiu si eu daca in momentul in care un credit este declarat scadent anticipat,in Biroul de Credite este raportat cu tot soldul sau ... (vezi toată discuția)