avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Pot fi executat silit?
Discuție deschisă în Executare silită

Pot fi executat silit?

Buna ziua,

Am 3 credite datand din anul 2008, ultima rata platita a fost aproximativ in 2010, ca urmare am fost executat silit pe unul din credite iar pentru cel de-al 2-lea credit am semnat un contract de esalonare cu Kruk in 2014. Intrebarea este: cele 2 credite ce nu au fost executate silit pot fi prescrise? Am facut o tampenie ca am semnat contractul de esalonare cu Kruk? Prescrierea se face dupa 3 ani de la data ultimei plati a ratei daca creditul nu a fost pus sub executare silita?
Ultima modificare: Miercuri, 20 Mai 2015
cata_tm_83, utilizator
Cel mai recent răspuns: cata_tm_83 , utilizator 10:00, 22 Mai 2015
Esalonarea semnata viza toate cele 3 contracte ?
Nu, doar pe unul din credite (creditul ce nu a fost executat silit)
Prescriptia intervine (se constata doar de instanta de judecata) daca au trecut mai mult de 3 ani de la data scadentei anticipate a creditului fara ca banca sa fi inceput executarea silita.
Au trecut mai mult de 3 ani de la plata ultimei rate, insa intre timp am semnat esalonarea cu Kruk si am inceput sa platesc. Se mai poate face ceva in vederea prescrierii?
Depinde de ce ati semnat cu cei de la KRUK.

Din punctul meu de vedere, daca la data semnarii acordului cu KRUK, creanta era prescrisa, va ramane prescrisa.

Daca pana la acea data nu intervenise prescriptia, de la data semnarii acordului incep sa curga noi termene de prescriptie pentru fiecare obligatie asumata.

Alte discuții în legătură

Datorie banca,,,,,,,, nu stiu ce sa fac. stefanutzu stefanutzu Buna ziua.Va deranjez si eu cu o intrebare.In 2006 am facut un credit la o banca,prin care am scos suma de 7000 lei.Am platit lunar timp de un an dupa care am ... (vezi toată discuția)
Recuperarea creantei de catre firme de recuperare rogosz_radu rogosz_radu am avut un card de credit de la una din multele societati de creditare care activau in Romania acum cativa ani buni am folosit acest card pentru a cumpara trei ... (vezi toată discuția)
Prescrierea unei datorii CORINAANICA CORINAANICA BUNA ZIUA, am tot citit despre prescrierea unei datorii si as avea si eu o intrebare: daca creditul este facut in 2006 s-a platit un an la el si dupa aceea ... (vezi toată discuția)