avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1102 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Cheltuieli deductibile PFA nou infiintat
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Cheltuieli deductibile PFA nou infiintat

Buna ziua! de curand am infiintat un pfa, pentru infiintare am absolvit un curs de calificare, pot deduce valoarea facturii? la adresa respectiva am si sediul si punctul de lucru, si am incheiat contracte pe utilitati, apa, energie, tel. mobil, pe numele PFA, pot deduce cheltuielile in totalitate?pe factura de tel. mobil am trei abonamente este o problema?Va multumesc.
Ultima modificare: Marți, 16 Aprilie 2013
CONTABIUM, Contabil
Cel mai recent răspuns: madylumy , utilizator 17:04, 18 Aprilie 2013
Contravaloarea cursului urmat anterior infiintarii pfa nu il puteti deduce.
Daca aveti contractele cu furnizorii de utilitati incheiate direct pe pfa, atunci treceti in registrul jurnal de incasari si plati platile lunare pentru intreaga factura la fiecare.
Problema e ca sa puteti dovedi ca ce activitate prestati/venitul optinut implica necesitatea unui numar mai mare de abonamemte telefonice.
Informatii amanuntite despre cheltuieli aveti la art. 48 din codul fiscal la adresa [ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 16 Aprilie 2013
george-neagu, moderator
va multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Completare formular d 392b (pfa neplatitor de tva) wasssu wasssu Ce inseamna \"se completează cu baza de impozitare\"? Sa zicem ca am incasari de 10.000 ron si plati (echipamente, chirii, lumina) de 5.000 Ron. Cum ... (vezi toată discuția)
Deduceri pfa mariamihaileasa mariamihaileasa 1.Am un PFA si as dori sa stiu cat as putea sa deduc din cheltuielile pentru locuinta (intretinere, lumina, internet si telefon fix) daca sediul firmei este in ... (vezi toată discuția)
Contabilitate intreprindere individuala Andrey23 Andrey23 Recent am deschis un II am de pus declaratia 220 norma de venit, am primit decizia de impunere, am facut deja achizitii pe II-ul deschis si as vrea sa stiu de ... (vezi toată discuția)