avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Deduceri PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Deduceri PFA

1.Am un PFA si as dori sa stiu cat as putea sa deduc din cheltuielile pentru locuinta (intretinere, lumina, internet si telefon fix) daca sediul firmei este in acelasi timp locuinta personala (proprietate personala trecuta pe firma prin contract de comodat). Locuinta are o singura camera.

2.Se poate deduce abonamentul la telefonul mobil daca nu este trecut pe PFA?

3.Se pot deduce cheltuielile cu achizitionarea unor bunuri (in folosul activitatii PFA-ului) de la persoane fizice pentru care nu am factura sau bon, daca acestea sunt trecute intr-un borderou de achizitii si apoi in registru inventar?

4.Se poate deduce impozitul pe respectiva locuinta?
Cel mai recent răspuns: mariamihaileasa , utilizator 18:03, 5 Februarie 2014
Buna seara
Eu deduc chel de utilitati de pe persoana fizica in cazul in care pfa are sediul social in casa,.. de ex daca ai 3 camere ...o camera este destinata desfasurarii activitatii..iar chitanta o imparti la 1/3 . Eu cred ca e mai corect sa deduci 50% daca ai o camera..:) nu vei avea probleme la control :)

Fac si borderouri de achizitie de la persoane fizice, cu buletinul persoanei in spatele borderoului


Ab la telefon nu se deduce daca e pe pers fizica, eventual o cartela pre pay mai merge
Pentru cheltuielile cu intretinerea sediului social deschideti o fisa de cheltuieli diverse in care treceti toata suma. Totalul lunar din aceasta fisa, alaturi de totalul din celelalte fise deschise pentru acte cheltuieli (deductibile limitat sau total) se preia in jurnalul operatiunilor diverse. Cand preluati in jurnalul operatiunilor diverse, la cheltuielile deductibile limitat aplicati procentul de deducere adica 1/3.
Abonamentul tel. fix, mobil, internet doar daca e contractul pe pfa.
Multumesc :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa-fisa de operatiuni diverse VvalentinaA VvalentinaA Buna ziua, Sunt PFA si as dori sa ma ajutati cu o informatie referitoare la completarea fisei pentru operatiuni diverse si implicit a jurnalului privind ... (vezi toată discuția)
Pfa - realizare site-uri web earlysunset earlysunset Sunt la inceput de drum si am nevoie de cateva raspunsuri. Am \\"rascolit\\" internetul si am gasit tot felul de pareri diferite. Va rog sa imi raspundeti ... (vezi toată discuția)
Contabilitate pfa cristina503 cristina503 Multumesc pentru raspunsurile la intrebarile anterioare. 4. Daca inchei un contract de colaborare, ca PFA, cu o firma, doar din luna februarie 2009, este ... (vezi toată discuția)