avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie locul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie locul de munca

Eu lucrez la o companie mare de peste 1.000 de salariati si din luna mai vreu sa imi dau demisia , dar problema este ca aicea se face un preaviz de 15 zile inainte sa imi dau demisia ( mai pe scurt trebuie sa anunt cu 15 zile mai devreme ca vreu sa plec) daca eu nu mai pot sa stau 15 zile si imi dau direct demisia fara sa imi fac preavizul ala de 15 zile mi se poate intampla ceva ?(adica sa am probleme la urmatorul loc de munca sau sa imi faca ceva pe cartea de munca etc )
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:55, 16 Aprilie 2013
In cazul in care se solicita efectuarea preavizului iar dumneavoastra refuzati, angajatorul va poate concedia disciplinar, in temeiul art 61, lit. a. Singura situatie in care puteti sa nu efectuati preavizul este cea data de art. 81, alin. 8, respectiv, daca angajatorul nu si-a respectat anumite obligatii asumate.
De ce nu solicitati incetarea c.i.m. cu acordul partilor ? ... in acest caz, nu se acorda preaviz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisia la locul de munca lucian-b lucian-b Buna seara. Am si eu o intrebare pentru persoanele care detin cunostiinte in dreptul muncii. Lucrez si as vrea sa-mi dau demisia. Angajatorul spune ca pot ... (vezi toată discuția)
Demisie ioana b ioana b am o nelamurire cu privire la demisie.daca mi-am dat demisia de pe o zi pe alta angajatorul ma poate obliga sa stau 15 zile calendaristice in preaviz?dar daca ... (vezi toată discuția)
Despre preaviz cristi4sanem cristi4sanem Buna ziua. Lucrez cu contract pe termen nedeterminat de 4 ani de zile, cu 4 ore pe cartea de munca. Acum din cauza datoriilor doresc sa plec din tara. Trebuie ... (vezi toată discuția)