avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1105 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită sechestru apartament
Discuție deschisă în Executare silită

sechestru apartament

Buna ziua, am divortat de sotul meu acum 6 ani si in ultimi 3 ani nu am primit pensia alimentara. Mentionez ca am hotarare judecatoreasca investita si devifiva prin care este obligat sa plateasca pensia alimentara minorului aflat in custodia mea. Dupa multe sacrificii am descoperit ca este propietarul unui apartament intr-un alt oras . Acest aptament este Intabulat, drept de propietate, cu titlu de cumparare dobandit prin conventie cu o alta persoana.. As dori sa stiu, va rog, daca printr-un executor judecatoresc acest se poate pune sechestru asupra acestui apartament in vederea obligativitatii platii pensiei restante.
Voarte multumesc foarte mult.
Cel mai recent răspuns: BEJ Sahlian , Executor judecatoresc 10:44, 17 Aprilie 2013
Buna ziua,

Da doamna, pentru toate sumele datorate de mai putin de 3 ani, poate inscrie somatie de plata pe imobil. important este ca totalul sumelor sa depaseasca 10.000 lei
Somatia se poate inscrie in CF si daca suma este mai mica de 10000 lei insa nu se poate vinde la licitatie (discutabil totusi pentru ca debitorii nu prea cunosc procedura si daca executorul ii invita sa dea o declaratie referitoare la bunurile urmaribile/venituri, mai putin de 10% se prezinta iar neprezentarea se considera rea-vointa, refuz nejustificat si asa poti vinde si imobilul pentru o creanta de 100 lei)
Vom vedea ce va spune jurisprudenta. Eu cred ca o astfel de vanzare ar putea fi usor desfiintata prin contestatie la executare.
Va tin la curent!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie executare silita cheltuieli de judecata- plata esalonata Adrianflorina81 Adrianflorina81 am primit o somatie pentru o executare silita a unor cheltuieli de judecata, sunt de acord sa le platesc dar nu am de unde toata suma in intregime in valoare ... (vezi toată discuția)
Executare silita apartament pentru pensie alimentara, cheltuieli de judecata si cu executorul - se poate evita? ContSters293212 ContSters293212 in urma divortului trebuie sa platesc pensie alimentara retroactiv cheltuieli de judecata si cu executorul de 16000 ron am primit titlu de executare si pe ... (vezi toată discuția)
Sulta neachitata- se poate executa silit o camera dintr-un imobil? aloistiloi16 aloistiloi16 Daca in urma unei hotariri prin care am de primit o sulta de 3000 lei , creditorul nu are bani , si nu poate plati , pot sa cer executarea silita numai a unei ... (vezi toată discuția)