avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1198 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contractul de vanzare cumparare poate fi facut de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contractul de vanzare cumparare poate fi facut de catre avocat???

Am si eu o intrebare: in ce masura un act de vanzare cumparare poate fi facut doar de avocat fara implicarea notarului? Cat de valabil este acel contract?
Daca este vorba despre o locuinta, acest contract nu poate fi facut de avocat. Legea cere acum forma autentica ( autentificarea contractului de catre notar). Doar daca este vorba de o constructie ce nu are destinatie de locuinta si fara sa se vanda si terenul, acest contract ar putea fi cu data certa data de notar. ( incheiere de certificare semnaturi). Dar si asa vor fi probleme la intabularea imobilului, pentru ca cei de la Carte Funciara refuza sa inscrie astfel de imobile. Puteti castiga insa in inatanta, pentru ca legea este clara.
Ultima modificare: Joi, 26 Februarie 2009
ContSters42249, utilizator
Pe siteul baroului constitutional veti gasi o sentinta a judecatoriei Iasi din care rezulta ca avocatii pot incheia acte de vanzare cumparare cu privire la locuinte
Da, adiv, dar acele contracte sunt translative de proprietate numai pe acel site. În rest, pe alte site-uri, precum şi în realitatea de zi cu zi, sunt lovite de nulitate absolută.

adiv a scris:

Pe siteul baroului constitutional veti gasi o sentinta a judecatoriei Iasi din care rezulta ca avocatii pot incheia acte de vanzare cumparare cu privire la locuinte


Nici nu ma mira. Ei doar se joaca de-a avocatii. De ce-ar mai trebui sa cunoasca si legea? Lasand gluma la o parte, Legea 114 a suferit modificari intre timp. Acea sentinta nu s-ar putea repeta intr-o speta actuala.
Care este textul legal care prevede ca constructiile, cu destinatie de locuinta nu pot fi instrainate si in lipsa unui act autentic, chiar daca nu se vinde terenul aferent ?
Destinatia constructiei este indiferenta important este sa fi vorba doar de o constructie nu si de un teren. Sau nu ?

Alte discuții în legătură

Avocatii pot incheia contracte de vanzare-cumparare ca si notarii dandanaua dandanaua care este legea (actul normativ) care prevede ca avocatii pot incheia contracte de vanzare-cumparare.Este valabil doar pentru constructii, sau si pentru ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare atestat de avocat sau autentificat de notar? PAS22 PAS22 Pentru vanzarea-cumpararea doar a unui garaj (constructie provizorie)al carui teren apartine primariei, este obligatorie incheierea contractului in forma ... (vezi toată discuția)
Mostenitori luciano72 luciano72 un act de vanzare cumparare facut de mana din care un cumparator este si martor si fara a fi prezent un notar ,este valabil? (vezi toată discuția)