avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 913 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contractul de vanzare cumparare poate fi facut de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contractul de vanzare cumparare poate fi facut de catre avocat???

Am si eu o intrebare: in ce masura un act de vanzare cumparare poate fi facut doar de avocat fara implicarea notarului? Cat de valabil este acel contract?
OUG nr. 210/2008 pentru completarea Legii locuintei nr. 114/1996

3. Dupa articolul 10 se introduce un nou articol, articolul 101, cu urmatorul cuprins:
"Art. 101. - Locuintele si unitatile individuale pot fi instrainate si dobandite prin acte juridice intre vii, incheiate in forma autentica, sub sanctiunea nulitatii absolute. Dreptul de proprietate comuna, fortata si perpetua asupra partilor comune ale unui imobil se valorifica numai impreuna cu dreptul de proprietate exclusiva care poarta asupra acestuia sau a unei parti determinate din acesta.
Dovada dreptului de proprietate si a celorlalte drepturi reale asupra unei unitati de locuit se face numai pe baza actelor de proprietate si a extrasului de carte funciara pentru informare."
gogolakc a scris:

Care este textul legal care prevede ca constructiile, cu destinatie de locuinta nu pot fi instrainate si in lipsa unui act autentic, chiar daca nu se vinde terenul aferent ?
Destinatia constructiei este indiferenta important este sa fi vorba doar de o constructie nu si de un teren. Sau nu ?



Este grav ca un avocat sa intrebe asa ceva. As zice chiar rusinos. Chiar nu aveti habar de modificarile legislative? Cum va aparati clientii?
In primul rand vreau sa-ti spun ca era o intrebare. Multumesc ca m-ati ajutat nu am vazut aceasta schimbare in lege desi ieri am consultat forma actualizata. Poate ca nu era bun softul poate e scaparea mea. Nu stiu. Cu toate acestea ce ar fi sa te abtii de la observatiille personaliste si sa te comporti ca un profesionist si sa lasi patimile deoparte.
...rasapunde radio erevan ...se poate incheia si de avocat insa e lovit de nulitate absoluta...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avocatii pot incheia contracte de vanzare-cumparare ca si notarii dandanaua dandanaua care este legea (actul normativ) care prevede ca avocatii pot incheia contracte de vanzare-cumparare.Este valabil doar pentru constructii, sau si pentru ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare atestat de avocat sau autentificat de notar? PAS22 PAS22 Pentru vanzarea-cumpararea doar a unui garaj (constructie provizorie)al carui teren apartine primariei, este obligatorie incheierea contractului in forma ... (vezi toată discuția)
Mostenitori luciano72 luciano72 un act de vanzare cumparare facut de mana din care un cumparator este si martor si fara a fi prezent un notar ,este valabil? (vezi toată discuția)