Buna ziua.
Numele meu este Elena,am 58 ani si sunt casatorita de 4 ani cu un om cu grave probleme psihice combinate cu alcoolism ereditar.De-alungul anilor,viata alaturi de el a devenit un cosmar,afectand emotional toata familia,inclusiv familiile copiilor mei.
Face crize foarte dese,cand bea foarte mult ,are un vocabular foarte ,foarte vulgar si devine agresiv atat cu mine cat si cu lucrurile din jurul lui.
Inainte de a-l cunoaste eu,adica practic toata viata lui de om adult a fost internat la spitalul de nebuni,la fara clanta.Eu am stiut din spusele lui ca are doar o depresie cauzata de moartea mamei lui,in urma cu 18 ani.In urma cu cateva luni am aflat de la fiica lui ca de fapt e bolnav psihic incurabil,facandu-le viata amara si celorlalti membri ai familiei lui precedente.
Ne-am casatorit intr-o comuna din Botosani.Eu am mutatie pe Iasi,iar el are viza flotanta pe comuna Trusesti,in care ne-am casatorit.
Intrebarea mea este :pot depune cerere de divort in Iasi ,sau musai in Botosani?Si,fiind vorba de un bolnav psihic ar putea ca divortul sa fie mai simplu,sau din contra,mult mai complicat?
As putea capata un ordin de restrictie cat mai curand ,pana la definitivarea divortului,pt ca la faze din astea,dormim prin vecini ,eu si mama mea de 89 de ani,care locuieste cu noi.
In speranta ca imi veti raspunde cat mai repede,va multumesc anticipat.