avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Vreau sa divortez de un om bolnav psihic.Va rog ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Vreau sa divortez de un om bolnav psihic.Va rog AJUTATI-MA cu un sfat!!!

Buna ziua.
Numele meu este Elena,am 58 ani si sunt casatorita de 4 ani cu un om cu grave probleme psihice combinate cu alcoolism ereditar.De-alungul anilor,viata alaturi de el a devenit un cosmar,afectand emotional toata familia,inclusiv familiile copiilor mei.
Face crize foarte dese,cand bea foarte mult ,are un vocabular foarte ,foarte vulgar si devine agresiv atat cu mine cat si cu lucrurile din jurul lui.
Inainte de a-l cunoaste eu,adica practic toata viata lui de om adult a fost internat la spitalul de nebuni,la fara clanta.Eu am stiut din spusele lui ca are doar o depresie cauzata de moartea mamei lui,in urma cu 18 ani.In urma cu cateva luni am aflat de la fiica lui ca de fapt e bolnav psihic incurabil,facandu-le viata amara si celorlalti membri ai familiei lui precedente.
Ne-am casatorit intr-o comuna din Botosani.Eu am mutatie pe Iasi,iar el are viza flotanta pe comuna Trusesti,in care ne-am casatorit.
Intrebarea mea este :pot depune cerere de divort in Iasi ,sau musai in Botosani?Si,fiind vorba de un bolnav psihic ar putea ca divortul sa fie mai simplu,sau din contra,mult mai complicat?
As putea capata un ordin de restrictie cat mai curand ,pana la definitivarea divortului,pt ca la faze din astea,dormim prin vecini ,eu si mama mea de 89 de ani,care locuieste cu noi.
In speranta ca imi veti raspunde cat mai repede,va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 08:43, 17 Aprilie 2013
Divortul va trebui introdus la instanta de la judecatoria ultimului domiciliu comun al sotilor.

Puteti solicita un ordin de protectie cat mai curand, inainte de judecarea divortului.

Nu ne-ati spus ce diagnostic are sotul.

In principiu, nefiind pus sub interdictie va putea fi parte in dosarul de divort, eventual instanta ii va numi un curator. Nu cred ca va dura neaparat mai mult dosarul, avand in vedere conditiile cazului dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

despagubiri la divort; pensie de intretinere daniella28 daniella28 buna ziua, ma aflu intr-o situatie greu de descris in cuvinte cu un copil de 3 ani,fata,fiind intr-o stare conflictuala de nedescris cu tatal copilului care ... (vezi toată discuția)
Divort international dintre un roman si o filipineza, casatorie in filipine Distruspeviata Distruspeviata Cum as putea sa divortez de o filipineza de a abuzat de mine si ma prostit sa ne casatorim pentru viza, nu am stiut de intentiile si pana a fost prea tarziu . ... (vezi toată discuția)
Soțul are o problemă psihică, e maniaco-depresiv. poate fi acest fapt motiv de divorț? Miky09 Miky09 Soțul are o problemă psihică (maniaco-depresiv) Poate fi aceasta motiv de divorț? (vezi toată discuția)