avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 226 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire dupa socrii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire dupa socrii

Buna ziua.Soacra mea a decedat in1986;socrul meu in 2010;nu s-a facut nicio succesiune.Sotul meu decedeaza si el in 2011,el avand un copil dintr-o alta casatorie, nu avem copii impreuna.Noi am locuit de 1 5 ani in casa socrilor.Intrebare:eu am vreun drept la mostenire de pe urma socrilor daca ceilalti trei frati ai sotului meu vor sa dezbata mostenirea? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 19:50, 17 Aprilie 2013
Nu aveţi un drept la succesiunea socrilor. Puteţi doar să moşteniţi (împreună cu fraţii soţului decedat sau, dacă acesta a avut copii dintr-o căsătorie anterioară sau din afara căsătoriei, împreună cu copiii - aceştia înlăturînd fraţii tatălui lor) cotele pe care soţul decedat le-a moştenit de la părinţii săi (cu condiţia ca el să fi acceptat fiecare din cele două succesiuni).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenirea sotiei ContSters116875 ContSters116875 In cazul in care intr-o familie sotul decedeaza, ce cota parte dintr-o casa ii revine sotiei si cat celor doi copii (minori sau majori) ? Multumesc. (vezi toată discuția)
Am o nelamurire referitor la succesiune. pe scurt (x) am fost ... laura1964 laura1964 Am o nelamurire referitor la succesiune. Pe scurt (X) am fost casatorita cu A. Acesta a mai fost casatorit cu B si are doi copii. A nu are proprietati insa ... (vezi toată discuția)
Dreptul sotului la mostenire marrianne marrianne Am o intrebare: in cazul in care, dupa divort, sotia se recasatoreste, cel de-al doilea sot poate avea drept la mostenirea sotiei din partea parintilor ei ... (vezi toată discuția)