avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... casco
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

casco

Un prieten a achizitionat in 2009 o masina in leasing financiar.
Are asig obligatorie RCA lazi . Rata Caso pina in ian 2012 si a facut pauza 1 an. Nu i s-a cerut in acesta perioada plata la CASCO, nici nu a avut vreu eveniment.A achitat o suma mai mare in aprilie 2012 si acum a mers sa inchida contractul de leasing anticipat si sa treaca masina pe numele sau.Cei de la leasing au refuzat sa ii inchida contractul ,practic a achitat ce mai ramasese din contractul de credit cca 4500 lei dar acum firma mai vrea inca 300 de euro pentru CASCO .

Daca in acest timp cind nu s-a platit CASO nici de utilizator nici de firma de leasing ,dece i se pretinde sa plateasca CASCO rtetroactiv daca el nu a avut eveniment?]

Ce poate face in aceasta situatie,pentru ca refuza sa i transfere masina

Rata de CASCO nu era inclusa in rata.
Cel mai recent răspuns: leusan , utilizator 23:52, 17 Aprilie 2013
Daca polita CASCO era parte integranta din contractul de leasing, va trebui achitata, iar daca polita CASCO este separata de contract in mod normal nu ar trebui sa va solicite plata retroactiva. Posibil sa fie o clauza speciala in care sunteti obligat sa mentineti polita CASCO activa pe toata durata derularii contractului de leasing si sa prezentati de fiacare data dovada platii ratei.
M-am uitat pe contract .Scrie ca este obligat sa faca asigurare CASCO utilizatorul. polita CASCO este separata.Ratele le platea separat de contract.Asa a fost de la inceput.Dar nul-a intrebat nimeni nimic si nici nu il obliga sa prezinte polita CASCO. Asta este dilema.Omul acesta nu a avut niciun fel de eveniment .dar absolut nimic pe perioada contractului.El a achitat toata suma si anticipat pentru a intra in posesia masinii.Firma de leasing nu poate face dovada ca a achitat ea ratele CASCO cuiva.

De ce sa plteasca retroactiv niste bani aiurea! Practic unde se duc acestibani? Cine ii incaseaza retroactiv si de ce? De ce daca nu au fost evenimente nu se inapoiaza? El oricum o va inregistra pe numele sau.Va avea cartea de identitate pe numele sau, si isi va incheia asigurarile necesare.

Mi se pare un abuz grav al firmelor de leasing.
Ultima modificare: Miercuri, 17 Aprilie 2013
leusan, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract leasing inchis, facturi rca si casco emise in continuare ContSters262507 ContSters262507 Va prezint, pe scurt, urmatoarea situatie: Am avut in derulare din 2007, un contract de leasing financiar( persoana juridica) cu o firma renumita ... (vezi toată discuția)
Daune repetate contract casco valentinleonte valentinleonte Buna ziua. Detin asigurare casco la un peugeot 307 evaluat de constatator 4500 eu. Am avut deschise anul acesta 3 dosare, parbriz spart, usa zgariata data la ... (vezi toată discuția)
Contract leasing inchis, facturi rca si casco emise in continuare ContSters262507 ContSters262507 Va prezint urmatoarea situatie: Am avut in derulare din 2007, un contract de leasing financiar( persoana juridica) cu o firma renumita , pe o ... (vezi toată discuția)