avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Daune repetate Contract CASCO
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Daune repetate Contract CASCO

Buna ziua. Detin asigurare casco la un peugeot 307 evaluat de constatator 4500 eu. Am avut deschise anul acesta 3 dosare, parbriz spart, usa zgariata data la vopsit si un accident mai grav cu spoiler fata spart, faruri sparte contraaripa rupta si spoiler spate spart. Totalul reparatiilor a fost de 3700 eu, suma acceptata de asigurator. Service-ul este agreat de asigurator , iar acum la final cand sa-mi predea masina Asiguratorul ma obliga sa platesc toate ratele casco pana la incheierea contractului , adica 9 luni in avans si ma instiinteaza ca inchide contractul cu mine. Pur si simplu imi cere banii in avans dar polita casco nu mai este valabila pana la sfarsitul perioadei de contract. Este corecta aceasta decize a lor ?
Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 24 Martie 2014
nucu$, utilizator
Cel mai recent răspuns: Constantin Popovici , Consultant asigurari 08:35, 25 Martie 2014
legal , ca sa beneficiati de CASCO , indiferent de societatea emitenta , stiu ca trebuie ca polita sa fie achitata integral. Tinand cont ca ati mai avut evenimente , toate decontate prin CASCO, au dreptul de a-si rezerva anumite clauze.
Va sfatuiesc sa cititi contractul de asigurare CASCO. Acolo sunt inserate toate conditiile privind plata si modalitatile de plata, cat si daca se poate solicita plata intergrala, in avans si care sunt motivele acesteia. Daca acestea nu sunt inserate in contractul de asigurare, atunci puteti privi aceasta problema ca un abuz al asiguratorului si sa deschideti procedurile importiva acestuia. Mult noroc!
Asigurarea tip CASCO, se face pentru o perioada de 12 luni, contra unei prime anuale.Daca asiguratorul permite plata in rate, acest fapt reprezinta o facilitate conditionata de lipsa unor evenimente, care produc despagubiri sub o anumita suma, (gasiti acest lucru in condutiile de asigurare) stabilita - ori ca procent din prima anuala, ori ca numar de rate (de obicei 3).
Plata nu reprezinta o solicitare in avans ci achitarea datoriei pe care o aveti pana la achitarea integrala a primei anuale.
Ultima modificare: Luni, 24 Martie 2014
nucu$, utilizator
Plata in rate este o facilitate oferita de asigurator si este indreptatit conform conditiilor contractuale sa solicite plata in avans a primei de asigurare.
albastrel_2 a scris:

Plata in rate este o facilitate oferita de asigurator si este indreptatit conform conditiilor contractuale sa solicite plata in avans a primei de asigurare.

Sunt de acord sa platesc toate ratele pana la incheierea contractului, dar este corect sa platesc integral si sa inchida contractul fortat. Pur si simplu diferenta de rate platita in avans nu mai este acoperita de casco. Platesc CASCO pt tot anul 2014 si ei din luna martie 2014 nu-mi mai ofera Casco. Este corect ?

Alte discuții în legătură

asigurari casco crucianu_mihai crucianu_mihai Am un credit auto pe 10 ani. Bineinteles ca m-au obligat sa fac asig. CASCO. In luna noiembrie 2011 am ... (vezi toată discuția)
Imputare plata integrala a casco pe tot anul la momentul incheierii leasingului pentru dauna sisdude sisdude Buna ziua. Am si eu o mare dilema si sper sa ma lamureasca cineva daca este legal ceea ce mi se cere. Am un contract de leasing la masina, si o polita CASCO ... (vezi toată discuția)
Casco la astra inpartit in 4 rate, accident in primul interval in penultima zi, acceptul de plata luat in perioada de gratie... sunt obligat sa platesc si urmatoarea rata? Nicolaescu Nicolaescu Am un fiat stilo coupe 1.6 si casco la ASTRA din 13 august 2008, prima polita am platit o singura rata 12 luni 507 E, polita era doar pe avarii si avea ... (vezi toată discuția)