Am un credit auto pe 10 ani. Bineinteles ca m-au obligat sa fac asig. CASCO.
In luna noiembrie 2011 am solicitat anticipat factura pe luna decembrie pentru a o plati.
Mi-au trimis-o si am platit, dar nu m-au anuntat ca am restanta factura pe luna septembrie. De ce ?
In 13 ian. am avut un accident.
Am platit acum si luna septembrie, dar mai vor sa platesc inca o luna in avans, adica CASCO pe luna martie.
Se pare ca la noi asig. se fac apeland la japca.
Nu vreau sa platesc in avans.
Ma puteti ajuta ?
Solicitati in scris sa va comunice motivul pentru care solicita plata in avans.Verificati contractul dvs ,vedeti daca s-a stipulat ceva in sensul acesta ,in caz de dauna.
Cand aveti o asigurare CASCO, nu va asteptati ca cineva ( banca, firma de asigurari) sa va anunte in mod special ca nu v-ati indeplinit obligatia de plata pentru o rata, in mai toate contractele se precizeaza in mod expres ca aceasta obligatie revine contractantului/asiguratului contractului.
Cat priveste obligatia de a mai achita inca o rata in avans, e bine sa lecturati atat L.136/1995 cat si contractul CASCO, care prevede faptul ca, in caz de dauna, Asiguratorul poate cere plata ratelor pana la finalul anului sau poate, pur si simplu, sa le retina din despagubire.
Incerc sa revin cu niste explicatii:
Prima unei polite este anuala.Posibilitatea de plata in rate a acesteia, este o facilitate acordata asiguratului, asiguratorul putand sa-si ia niste masuri de siguranta(justificate) pentru cazul cand se produce o paguba/dauna inainte de a fi achitata prima anuala integral.
Pentru despagubiri care depasesc marimea primei sau restului de rate neachitate, in contract se prevad conditiile de despagubire care pot fi : de la retinere totala a ratelor restante, la retinerea a 2-3 rate in avans ,ori plata integrala cu respectarea graficului ratelor.Aceasta ultima varianta, se aplica de obicei clientilor fideli, cu mai multe polite de asigurare, cu vechime de cativa ani consecutivi, cu istoric pozitiv fata de asigurator.
Ramane sa cercetati in ce situatie va aflati, incepand cu parcurgerea conditiilor din contract.