avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1075 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Probleme CASCO Allianz am nevoie de ajutor
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Probleme CASCO Allianz am nevoie de ajutor

Buna ziua ,

Problema mea este urmatoarea : Am avut 3 dosare de dauna valoarea fiind de 13.500 in total, am platit reparatiile personal , am depus toate actele pentru despagubire , si cand sa primesc banii surpriza, am primit cu 5000 RON mai putin . Am sunat la Allianz si mi-au spus ca acesti 5000 RON au fost folositi pentru am achita in avans un numar de 7 rate si ca mai am una sa platesc ca sa achit polita CASCO pentru anul in curs. Eu nu inteleg pe ce baza au oprit banii in avans pentru cele 7 rate , avand in vedere faptul ca eu nu am avut nici o intarziere la plata ratelor si am o vechime de 3 ani cu polita CASCO la aceasta companie si in plus masina nu e nici leasing nici rate si nici nu a fost dauna totala ,situatii in care am citit in contract ca ar fi posibil achitarea in avans a contractului. As vrea sa stiu daca este legala procedura lor si mai ales ca nu am fost anuntat in nici un fel de aceasta intentie a lor si nici nu am primit nici un act (factura sau OP) cu care sa justific lipsa acestor 5000 RON din Contabilitatea firmei (masina fiind pe firma).
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 02:01, 13 Martie 2009
NU cumva e vorba de franciza de 1500 euro? -parte din daune pe care le plateste societatea . (cu toate ca uneori nici acesteclauze privind farncisa nu sunt trecute in contractul de asigurare)
Datorita faptului ca am mai multe Asigurari la aceasta firma am beneficiat de contracte CASCO fara nici un fel de fransize (francize) . Si daca era vb de asa ceva nu ramaneau acesti 5000 RON in contul viitoarelor mele 7 rate , ci ii luau ei si gata,
Ultima modificare: Miercuri, 11 Martie 2009
PFV, utilizator
Legea 136/1995 art.18
Asiguratorul are dreptul de a compensa primele ce i se datoreaza pana la sfarsitul anului de asigurare ,in temeiul oricarui contract ,cu orice indemnizatie cuvenita asiguratului sau beneficiarului.

Inteleg ca sunteti suparat,eu nu intentionez sa iau apararea nimanui ,de fapt chiar mi-am promis sa nu intervin,numai ca pe de alta parte,dumneavoastra asteptati niste raspunsuri. Cu respect.
elenaerdei a scris:

Legea 136/1995 art.18
Asiguratorul are dreptul de a compensa primele ce i se datoreaza pana la sfarsitul anului de asigurare ,in temeiul oricarui contract ,cu orice indemnizatie cuvenita asiguratului sau beneficiarului.

Inteleg ca sunteti suparat,eu nu intentionez sa iau apararea nimanui ,de fapt chiar mi-am promis sa nu intervin,numai ca pe de alta parte,dumneavoastra asteptati niste raspunsuri. Cu respect.

Inteleg , dar in contract este bifat ca nu se achita anticipat ci in 12 rate lunare , plus ca nu mi-au oprit banii decat pentru 7 rate din 8 cate au mai ramas pentru achitarea integrala a contractului, deci nu putem sa vb ca isi rezerva dreptul de a compensa ce i se datoreaza pana la sfarsitul anului de asigurare......
Ultima modificare: Miercuri, 11 Martie 2009
PFV, utilizator
Riscul este un element important al contractului de asigurare-laconic spus,este un element viitor cu probabilitate de a se petrece.Nici una din parti nu a stiut,la incheierea contractului ca riscul asigurat se va produce.Modalitatea de plata a primelor a fost stabilita prin contractul de asigurare iar acesta este guvernat si de legea mai sus invocata.
Nu stiu daca ati gasit disponibilitate la dialog dar stiu cu siguranta ca pentru un asigurator clientii sunt importanti,stiu ca aceasta activitate este lovita in plin de criza si mai stiu ca in mare majoritate oamenii din acest domeniu au respect pentru client.
In orice problema exista puncte de vedere diferite care trebuie aduse la un numitor comun.Dumneavoastra ati incercat?

Alte discuții în legătură

asigurari casco crucianu_mihai crucianu_mihai Am un credit auto pe 10 ani. Bineinteles ca m-au obligat sa fac asig. CASCO. In luna noiembrie 2011 am ... (vezi toată discuția)
Franciza casco ciprianiustinian ciprianiustinian Buna ziua In 2007 am cumparat un logan cu credit prin banca, franciza 0. in urma cu o saptamana am avut o dauna la masina. Asiguratorul mi-a spuns ca trebuie ... (vezi toată discuția)