Am platit CASCO integral pe un an de zile dupa semnarea contractului la Generali,am fransiza de 100 de euro si in caz de dauna totala.Dupa trei luni am avut accidentul mi se restituie diferenta de bani di plata primelor de asigurare?
Am platit casco dupa semnarea contractului cu cei de la Generali ,integral pe un an de zile!fansiza am 100 euro indiferent de dauna.Dupa 3luni am avut nefericitul eveniment,restul primelor platite ,mi se restituie?
Categoric nu, intrucat exista o clauza in contractul de asigurare, care se coroboreaza cu disp. din L.136/1995 prin care se spune clar ca, in caz de dauna totala, asiguratorul are dreptul de a retine toate ratele, pana la expirarea contractului de asigurare.
Restituirea cotei de prima aferenta perioadei ramasa neasigurata, este posibila doar in cazul in care asiguratul solicita rezilierea politei si nu a avut daune platite in perioada valabilitatii pana la data rezilierii.Pentru ca bunul sa fie asigurat se plateste prima.Dauna totala produce disparitia bunului asigurat datorata producerii unui eveniment cuprins in acoperire iar despagubirea reprezinta incetarea contractului pentru care s-a platit prima.Prima se calculeaza/plateste/datoreaza pentru un termen de 12 luni.Posibilitatea platii acesteia in rate, este o facilitate oferita de asigurator.Din acest motiv, in cazul despagubirilor de valoare insemnata, asiguratorul retine partial sau total(la dauna totala) ratele restante.
Casco
littleg
Buna ziua,
Sunt nou pe acest forum si va scriu pt a imi acorda un sfat in ceea ce priveste o polita Casco.
Situatia se prezinta in felul urmator, anul trecut ... (vezi toată discuția)