avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Casco
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Casco

Buna ziua,
Sunt nou pe acest forum si va scriu pt a imi acorda un sfat in ceea ce priveste o polita Casco.
Situatia se prezinta in felul urmator, anul trecut am vandut masina pe care o detineam in noiembrie, in clipa de fata la sfarsitul acestei luni as avea de platit ultima rata la Casco, rata nr. 4.
Mentiunea destul de importanta este ca am avut dauna atunci cand am avut masina.
Atata timp cat nu mai exista obiectul asigurarii este obligatorie plata ultimei rate de Casco?
Pur si simplu atunci cand a existat dauna cei de la firma de asigurari nu mi-au cerut sa platesc in avans ratele de Casco pt a imi da avizul favorabil devizului de reparatie.
Astept cu interes raspunsurile voastre.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters174925 , utilizator 09:06, 16 Ianuarie 2013
Prima de asigurare se calculeaza pentru 12 luni de asigurare si este datorata integral de catre asigurat concomitent cu data inceperii asigurarii.Faptul ca o poate plati si in rate (cu eventuale mici majorari) este o facilitate acordata/negociata de asigurator.La data producerii unui eveniment si plata unei pagube/reparatii, din suma de despagubire, se poate scadea datoria asiguratului(ratele restante), sau aceasta datorie poate fi lasata a fi platita in continuare, conform graficului de rate scadente.
In momentul rezilierii asigurarii, datoria fata de asigurator trebuie achitata.Toate aceste prevederi le veti gasi si in conditiile de asigurare atasate politei, la capitolul obligatii-plata primelor.
Ultima modificare: Marți, 15 Ianuarie 2013
nucu$, utilizator
Sunt intru totul de acord cu ceea ce ai scris tu. In ceea ce priveste conditiile de asigurare atasate politei pot sa iti spun ca nu le detin si nici nu am semnat pt ele.
Asigurarea mea a fost incheiata la un broker de asigurare si in afara de o foaie in care mi se precizeaza prima de asigurare, data inceperii asigurarii, ratele aferente si ce contine asigurarea mea Casco nu detin. Destul de ciudat. Atata timp cat nu am semnat pt niciun fel de conditie, prevedere si orice alta forma de a defini anumiti termeni si conditii ale contractului nu stiu cata valabilitate confera acest contract de asigurare.
Iar in ceea ce priveste instrainarea unui bun, atata timp cat nou proprietar a incheiat o noua asigurare Casco la alta societate de asigurare, este normal sa existe doua polite Casco pt aceeai masina in acelasi timp?
Polita pe baza careia s-a platit dauna totala, sau o suma mai mare decat ratele scadente cumulate , (datorate din prima anuala) expira incepand cu data avizarii, sau de la data cand prima rata scadenta nu este achitata sau de la data cand asiguratul anunta asiguratorul ca a radiat autovehiculul (instrainare/casare)
Pentru lamurirea defininitiva, solicitati asiguratorului sa va faca cunoscute motivele/dovezile pentru care va solicita plata.
Daca dauna inregistrata in timpul valabilitatii politei nu a fost incadrata la dauna totala, nu este necesar sa platiti si celelalte rate scadente, polita se reziliaza prin neplata ratelor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare casco - leasing deniss_2008 deniss_2008 Buna seara. Ma confrunt cu urmatoarea problema: Am un contract de leasing a carui ultima rata s-a emis pe 02.05.2011 cu scadenta in 14.05.2011. In 2007 cand ... (vezi toată discuția)
Lămurire asigurare casco: de ce mi-a spus brokerul că nu trebuie să mai plătesc ratele la asigurare dacă înstrăinez mașina? ulterior vânzării mi s-au cerut și ultimele 4 rate viorel_georgescu53 viorel_georgescu53 Am incheiat o asigurare \"Casco\" pentru o perioada de 12 luni in martie 2017 .In luna sept.2017 am avut masina afectata de grindina , multilple lovituri si ... (vezi toată discuția)
Are voie o firma de leasing sa anuleze polita de asigurare? andrei111222 andrei111222 Va salut. Am o problema destul de delicata, as aprecia daca as primi un raspuns din punct de vedere legal. Are voie o firma de leasing sa anuleze polita casco ... (vezi toată discuția)