avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2221 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Lămurire asigurare CASCO: de ce mi-a spus brokerul ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Lămurire asigurare CASCO: de ce mi-a spus brokerul că nu trebuie să mai plătesc ratele la asigurare dacă înstrăinez mașina? Ulterior vânzării mi s-au cerut și ultimele 4 rate

Am incheiat o asigurare "Casco" pentru o perioada de 12 luni in martie 2017 .In luna sept.2017 am avut masina afectata de grindina , multilple lovituri si parbrizul cu 3 ciupituri, asiguratorul serios mi-a facut absolut totul , in timp scurt (2 saptamani ) am platit ratele lunare de 44 euro/luna ) si in noiembrie am vandut masina .Am intrebat brokerul de asigurari daca imi mai trimite decontul lunar , si mi-a raspuns pe mail ca nu , deoarece o sa se vada in "sistem' ca am instrainat masina .Azi am primit de la acelasi broker , un mail in care imi spune ca trebuie sa platesc cele 4 rate ramase neplatite (nov-2017-febr.2018 ) intrucat a primit sesizare de la asigurator ...din punctul meu de vedere , mi s-a parut normal sa platesc tot contractul deoarece am beneficiat de o prestatie a asiguratorului , pe de alta parte , ma gandesc ca asiguratorul mi-a reparat masina avand in vedere ca timp de 2 ani la rand am platit "casco" fara am evenimente ...dubios mi se pare ca brokerul ar fi trebuit sa imi spuna (si sa stie ) de la inceput ca trebuie sau nu sa platesc toate ratele integral , chiar daca nu mai eram proprietarul masinii (o instrainasem ) eu am platit pana cand am intrainat masina..si gandesc ca nu ar fi avut rost sa paltesc o asigurare pentru ceva ce nu mai era in posesia mea.Daca cineva s-a lovit de o asemenea speta , sau cunoaste mai in aprofunzime spete in materie de asigurare CASCO , as dori sa imi dea un sfat , va multumesc pentru timpul acordat , o seara linistita
Ultima modificare: Duminică, 18 Februarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: algerob , utilizator 22:22, 18 Februarie 2018
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Asa este, brokerul ar fi trebuit sa stie daca trebuiesc platite sau nu toate ratele.

in speta, se aplica conditiile de asigurare ale politei CASCO ale asiguratorului. exista la un articol o prevedere in ce conditii se retin toate primele de asigurare in cazul deschiderii unui dosar de daune.

Poate sa intervina atunci cand s-a depasit un anumit % din suma asigurata/ prima de asigurare, sau poate sa fie o prevedere ca se vor retine/ achita indiferent de valoarea despagubirii.

Exemplu de clauza:
"Asigurătorul va reţine, fără a fi nevoie de acordul expres al Asiguratului în acest sens, din despăgubirea cuvenită sau va condiţiona plata despăgubirii de achitarea de către Asigurat, a ratelor de primă datorate până la sfârşitul anului de asigurare, în cazul în care cuantumul despăgubirii depăşeşte de ...... ori prima de asigurare anuală."

In concluzie: studiati dvs. conditiile de asigurare, daca brokerul nu a facut-o.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
In cazul in care se instraineaza autoturismul , dar pe polita casco a fost deschis dosar de dauna , asiguratul are obligatia de a achita toate ratele conf contract .
Daca ati avut o dauna , asiguratorul v-a despagubit 100% , deaceea si d-voastra trebuie sa achitati prima anuala in intregime .
Brockerul v-a informat eronat la momentul instrainarii .
Numai bine !
Ultima modificare: Duminică, 18 Februarie 2018
algerob, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Subiect: problema casco/broker - anularea contractului pe motiv de neplata tifrazvan tifrazvan Am nevoie de un sfat in legatura cu o problema legata de o polita CASCO. In data de 16.02.2012 am incheiat o polita Casco pt masina personala, cu plata ... (vezi toată discuția)
Casco littleg littleg Buna ziua, Sunt nou pe acest forum si va scriu pt a imi acorda un sfat in ceea ce priveste o polita Casco. Situatia se prezinta in felul urmator, anul trecut ... (vezi toată discuția)
asigurari casco crucianu_mihai crucianu_mihai Am un credit auto pe 10 ani. Bineinteles ca m-au obligat sa fac asig. CASCO. In luna noiembrie 2011 am ... (vezi toată discuția)