avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Inregistrare pfa
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Inregistrare pfa

PFA nu se inregistreaza la ORC? De ce doar certificat de inregistrare fiscala?
Cel mai recent răspuns: adriea2007 , utilizator 12:17, 17 Aprilie 2013
Pfa(persoana fizica autorizata) se inregistreaza si la registrul comertului.
Sa nu cumva sa confundati cu alte tipuri de venit obtinute de catre o persoana fizica pe baza de contract civil(de exemplu contract de mandat pentru cei ce lucreaza cu firmele de asigurari) care se inregistreaza doar la administratia financiara.
Va contrazic. Cunosc 2 persoane care au cate un PFA si nu s-au inregistrat la ORC, ci doar la Finante. Dar cunosc si persoane care au trebuit sa se inregistreze la ORC cand si-au deschis PFA.
Cred totusi ca tine de faptul ca sunt sau nu platitori de TVA. Nu inteleg. Care este legislatia aferenta?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Traducator autorizat-pfa sau pfi? danar122 danar122 Buna ziua, Un traducator autorizat de Ministerul Justitiei, cu CIF de la Finante, neinregistrat in Registrul Comertului, ce statut are- Persoana fizica ... (vezi toată discuția)
Vreau sa devin pfa Bogdan62 Bogdan62 Ce trebuie sa fac pentru a deveni PFA,acte,pasi,etc.Ce impozite,si taxe se platesc si care este procentul lor?Exista scutiri,inlesniri ,pt persoanele care ... (vezi toată discuția)
Intrebare pfa molanca molanca Buna ziua! va rog sa-mi spuneti daca eu, ca si persoana fizica autorizata (cu adeverinta emisa de Ministerul Finantelor Publice in anul 2003) - agent de ... (vezi toată discuția)