Buna ziua,
Am si eu o intrebare: o societate din arges angajeaza o persoana din bucuresti, la casa de asigurari a acestui salariat in d112 ce se trece arges acolo unde plateste angajatorul sau bucuresti unde are el domiciliul?
Astept un raspuns de la cineva care are asemenea angajati.
Multumesc mult!
Eu cand selectez casa de asigurari a unui salariat (in vederea completarii D112), iau in calcul unde anume lucreaza angajatul respectiv, daca lucreaza in localitatea de domiciliu sau unde are societatea sediu/punctul de lucru. Fac asta in ideea ca, desi domiciliul nu corespunde cu locul de munca, cel mai probabil va solicita asistenta medicala acolo unde lucreaza, nu se va mai intoarce la localitatea de domiciliu (depinde de situatie). In cele mai multe din situatii, aleg Casa de Sanatate a localitatii de domiciliu (unde, de regula, angajatorul are punct de lucru deschis). Am inteles ca, Casele de Sanatate nu comunica una cu alta si nu se poate vedea care este casa de sanatate de care un salariat apartine.
Si eu consider ca alegerea Casei de sanatate e o optiune a salariatului, care cunoaste mai bine locul unde se presupune ca va solicita asistenta medicala.
De ex, daca un salariat apartine de Casa OPSNAJ, trebuie sa aduca la cunostinta angajatorului acest aspect. La fel consider ca ar trebui procedat si situatia mentionata anterior. Corectati-ma daca gresesc.