avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1128 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... conventii civile de prestari servicii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

conventii civile de prestari servicii

Buna ziua. am o nelamurire legata de cumularea CIM cu incheierea unei conventii de prestari servicii pentru activitate de consiliere juridica. Concret, ce implicatii fiscale are incheierea conventiei in paralel cu contractul de munca inregistrat si, in plus, daca se poate incheia contract de prestari servicii pentru activitati liberale (in speta, consiliere juridica)?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: clientul , utilizator 12:31, 2 Martie 2009
nu prea se accepta conventia. legea consilierilor juridici e interpretativa iar marea majoritate ii confera un caracter restrictiv in sesnul ca un consilier juridic poate presta servicii juridice doar in baza unui contract de munca. De ce nu incercati contract de munca cu timp partial? se cumuleaza.
ideea este urmatoarea: se incearca evitarea platirii tuturor taxelor pe care le presupune un contract de munca, de aceea cea mai mare parte a veniturilor din colaborare urmeaza a fi platite pe baza unui contract de prestari servicii, in paralel cu cartea de munca.

din cate stiu si avocatii isi presteaza serviciile in baza contractului de antrepriza de servicii, deci ar merge un contract de prestari servicii. DAR, motivul pentru care am pus intrebarea e urmatorul: tocmai cunoscand caracterul restrictiv al legii aplicabile consilierilor si cunoscand ca serviciile de consultanta pot fi prestate strict in formele prevazute de lege pentru avocati, notari, consilieri, ma intrebam daca respectiva conventie civila ar fi valabila. multumesc pentru raspuns. toate cele bune!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zidar - munca la negu? Laura665 Laura665 o persoana fizica ce plateste o alta persoana sa-i zideasca peretii unei case risca sa fie amendata pentru ca a angajat persoane la negru? dar zidarul, risca ... (vezi toată discuția)
Contracte de prestari servicii flori1981 flori1981 buna ziua cine imi poate spune si mie care este legea care prevede incheierea de contracte de prestare service va multumesc (vezi toată discuția)
Diferenta dintre "a munci" si "a presta servicii" mw.didi mw.didi Buna seara. Recent, am avut o \"disputa\" judecatoreasca, in care, atat avocatul cat si judecatoarea, mi-au afirmat faptul ca \"a munci\" si \"a presta ... (vezi toată discuția)