avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozit pe venituri din activitati independente
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozit pe venituri din activitati independente

BUNA ZIUA, ma poate lamuri si pe mine cineva in legatura cu impozitul pe venituirle din activ independente, si anume am vazut ca in CF se face referire la sist real si la norma de venit, eu nu inteleg cand se calculeaza 16% din Vbrut si cand se calculeaza 16% din venitul net, sa ma ajute si pe mine cineva sa inteleg mai usor acest cod fiscal, mai ales in ceea ce priveste impozitul... va multumesc
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 10:57, 17 Aprilie 2013
Asa, in mare. La impozitarea pe norma de venit, cota de impozit se aplica direct acelei valori standard stabilita anual de administratia financiara din fiecare judet pentru fiecare tip de activitate. Aici nu se deconteaza deloc cheltuieli facute. Tot aici, daca nu realizati acest venit, tot platiti impozit la aceeasi valoare iar daca depasiti, nu veti plati in plus.
La impozitarea in sistem real, baza de calcul este formata din venituri minus cheltuieli si apoi se aplica cota de impozit. Unele cheltuie sunt deductibile total iar altele plafonat la jumatate sau chiar mai putin iar altele deloc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia 200 Boanca Ana-Maria Boanca Ana-Maria Va rog sa ma lamuriti daca pentru o persoana fizica autorizata (taximetrist) cheltuielile deductibile chiar daca are bonuri,facturi,etc, justificative nu poate ... (vezi toată discuția)
Calcul impozit pfa loredanastiuca loredanastiuca Imi poate spune cineva cum se calculeaza impozitul in 2011 pentru un taximetrist care e PFA? Se calculeaza 16% din incasari (venit), sau se deduc si anumite ... (vezi toată discuția)
Veniturile din activitati agricole ADRIAN MARI ADRIAN MARI cum se impoziteza, sunt scutite, cum se declara? (vezi toată discuția)