aveti multe sanse desigur sa fie stabilit domiciliul minorei la dvs, avand in vedere datele precizate. Cred ca nu exista alta cale decat divortul, in acest caz autoritatea parinteasca se va exercita in comun, dar sansele ca minora sa fie la dvs sunt mari.
Lua circa 2/3 din salariul dv. in fiecare luna si pleca cu el si nu vedeati si dv. un act medical, nu o intrebati cum mai e cu sanatatea, de ce mai da bani la medici, daca ii mai e rau, cat mai dureaza tratamentul, daca a mai avut vreo interventie, nimic? Nimic?
Raspunsul 1: care e intrebarea 1?
2. Nu ne intereseaza pe cine poate intretine vecinul sau amantul, parintii trebuie sa dovedeasca venituri sa-si intretina copiii.
3. Nu stim cu cine statea copilul zi de zi, cine il ajuta la lectii, cine il spala, cine se ocupa de el. veniti cu detalii.
Oricum, situatia de fapt actuala se poate pastra pana la o sentinta macar. Trebuie vorbit insa cu copilul, nu cunosc aproape niciun detaliu.
fetita ramanea cu mama ei cand eu nu eram acasa, iar cand pleca la buc, si eu la serviciu, ramanea cu bunicii paterni.
Ce ar trebui eu sa fac acum pentru a intenta actiunea de divort, sa ma duc la politie sa reclam parasirea domiciliului?, sa anunt autoritatea tutelara?, sa sun la 112 sa intervina politia, in caz ca va veni sa ia copilul din casa?sa intentez actiune de divort?....habar nu am ..
cu siguranta puteti formula plangere penala pentru abandon, va sfatuiesc sa angajati un avocat si sa intreprindeti masurile ce se impun, divortul este iminent in cazul prezentat de dvs, minorul nu poate fi luat de la domiciliu fara acordul dvs, chiar daca sunteti in timpul programului si se ocupa bunicii paterni de supravegherea sa, daca actiunile sotiei dvs degenereaza evident ca sunati la 112 sa intervina politia, pana la solutionarea de catre instanta de tutela a stabilirii domiciliului minorei, actiunile sotiei dvs sunt ilegale.
E la fel de legal sa plece copilul cu mama cum e si sa ramana cu tatal. Totusi, ar ajuta ca minora sa pastreze domiciliul pana la stabilirea situatiei dintre parinti.
Va sfatuiesc sa mergeti la un avocat numai pentru informare privind divortul, modalitati, intelegere, mediere, amiabil. Apoi sa mergeti acasa, sa puneti capul pe perna si sa discerneti informatiile.
Nu cred ca va ajuta in starea prezenta de confuzie sa emrgeti direct la un avocat sa-l angajati pentru divort, intai cantariti variantele si, poate, ajungeti la o intelegere cu mama.