avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... acte necesare la bordul autoturismului
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

acte necesare la bordul autoturismului

cnf HG 69/2012 art 4 pct 57

57.nerespectarea de către operatorul de transport rutier a obligaţiei de a asigura existenţa
la bordul vehiculelor cu care efectuează transport rutier contra cost a unuia sau mai multor
documente dintre următoarele, după caz:
57.1.copia conformă a licenţei de transport/licenţei comunitare;

ei bine la bordul autoturismului se afla copia conforma - dar nu in original - ci copie xerox conform cu originalul si stampilata de societate , asta pentru a evita pierderea actului datorita fluxului de soferi pe masina respectiva.

si pentru asta primesc amenda .

pot contesta? am sanse ?
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 15:18, 18 Aprilie 2013
Aveţi şanse dacă faceţi dovada că la bordul autovehiculului se afla copia conformă a licenţei de transport.
Verificaţi ce scrie în procesul verbal de sancţiune contravenţională, nu era documentul sau se afla în copie?
Ultima modificare: Miercuri, 17 Aprilie 2013
Lucian Huzum, Consilier juridic
pe procesul verbal scrie sa se afla in copie xerox . :(
După cum aţi indicat în textul legal se face referire la "copie conformă", tind să cred că organul constatator a apreciat că acea copie xerox nu purta înscrisul "conform cu originalul".
Încercaţi totuşi contestaţia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte necesare pentru transport marfa andira andira Buna ziua, Va rog frumos, spune-ti ce acte sunt necesare pentru transportul de marfa (de ex, medicamente). Multumesc. (vezi toată discuția)
Judecata cu autoritatea rutiera OANA GORAN OANA GORAN stimati colegi, am urmatoarea problema, un destept de sofer care transporta marfa = greutatea era depasita fata de cat avea voie iar transportul il efectua 1 ... (vezi toată discuția)
Vreau sa-mi deschid o firma de transport marfa. V2000 V2000 Buna ziua vreau sami deschid o firma de transport marfa dar cu o autoutilitara de la 2,8 t la 3,5t prelata sau dubă intre 5 si 10 europaleti in ... (vezi toată discuția)