avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1050 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... judecata cu autoritatea rutiera
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

judecata cu autoritatea rutiera

stimati colegi, am urmatoarea problema, un destept de sofer care transporta marfa = greutatea era depasita fata de cat avea voie iar transportul il efectua 1 pers si nu 2 pers asa cum era specificat in grafic si circula fara a detine la bordul auto licenta de transport si nici copie conforma ci doar o copie simpla a documentului de transport,...... a primit amenda cea mai mica pentru ca nu detinea copia conforma a licentei de transport cnf . OUG 109/2005, s-a incheiat un proces verbal pe care soferul nu l-a semnat, si putea achita 1/2 din amenda in 48 ore, dar desteptu a facut plangere, asa fara acordul sefului sau of juridic, iar in plangere a cerut inlocuirea sanctiunii cu avertisment.
acum eu am primit la of juridic intampinare depusa de ARR la care tre sa raspund
intrebarea e ce fac, mentin si eu solicitarea de a se inlocui sanctiunea cu avertisment,??? am vreo sansa ???? sau cer anularea procesului verbal????
cum credeti ca as putea indupleca instanta??
Cel mai recent răspuns: OANA GORAN , Consilier juridic 17:16, 6 Iunie 2007
~ Conținut șters la cerere ~
Pai... fa si una si alta:)
Uita-te si pe deciziile ICCJ din anul asta - una dintre ele priveste motivele de anulare a proceselor-verbale in baza OG 2. Poate te ajuta...
Ar fi prea complicat sa intram in discutii de genul - avea calitate soferul (prepus) sa faca contestatie in numele societatii (comitent)?... si nu cred ca te-ar ajuta, dimpotriva...
am cerut si anularea si inlocuirea cu avertisment
si mi-a admis cererea si a transformat amenda in avertisment.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte necesare la bordul autoturismului ContSters159316 ContSters159316 cnf HG 69/2012 art 4 pct 57 57.nerespectarea de către operatorul de transport rutier a obligaţiei de a asigura existenţa la bordul vehiculelor cu care ... (vezi toată discuția)
Raspundere patrimoniala angajat ContSters82010 ContSters82010 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi in urmatoarea speta: Un angajat (sofer) este oprit de garda financiara pentru a i se verifica marfa ce o ... (vezi toată discuția)