avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tata nepasator- pensie de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tata nepasator- pensie de intretinere

Buna ziua, am un copil de 1 an si 4 luni, iar tatal lui l-a vazut doar de doua ori pana acum. Anul acesta nici macar telefonic nu s-a interesat de copilul lui. Pana acum m-a tot tinut cu promisiuni.
L-am dat in judecata pt pensie alimentara si avem proces in mai.
Intrebarea mea este ca daca nu se prezinta la proces ce se va intampla? doar se va amana si atata tot? Tatal nu are nici un venit oficial, iar daca nu va plati lunar pensia alimentara a copilului cum sa procedez?
Este posibil ca decat sa plateasca pensie lunara, retroactiv pana la nasterea copilului, mai degraba sa renunte la drepturile parintesti?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Bogdan Marinescu , Avocat 12:37, 17 Aprilie 2013
In cazul in care nu se face dovada existentei unor venituri ale tatlui copilului, pensia de intretinere se va calcula in functie de salariul minim pe economie. Daca nu plateste aceasta pejnsie, puteti face plangere penala impotriva tatalui copilului pentru abandon de familie.
Nu cred ca veti obtine pensie de intretinere retroactiv de la nastere, ci cel mult de la data introducerii cererii. Daca nu ii puteti dovedi veniturile, pensia stabilita va fi raportat la salariul minim pe economie.
Procesul va putea fi judecat in lipsa.
Nu poate renunta la drepturile parintesti si nici nu e nevoie, fie ca va plati sau nu, pensia.
Ultima modificare: Miercuri, 17 Aprilie 2013
gi-jane2, moderator
Tatal nu poate renunta la drepturile parintesti, copilul nu este un bun negociabil autoritatea parinteasca comuna inseamna asumarea obligatiilor referitoare la chestiunile importante ce vizeaza viata, cresterea si dezvoltarea armonioasa a copilului, daca insa nu are venituri atunci este o problema, din pacate munca este pentru foarte multi o corvoada prefera " statul " pe motiv ca nu a murit nimeni din asta, ba mai mult unii sunt si compatimiti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata pensie alimentara blackbeauty7 blackbeauty7 Prin hotarare judecatoresca se stabileste plata minima ptr. pensie alimentara pana la 18 ani, platitorul (tatalnu lucra la momentul respectiv plecat in ... (vezi toată discuția)
Retragere din drepturile parentale Gabrya Gabrya In urma divortului, am stabilit de comun acord custodia comuna asupra minorului, cu resedinta la mama. Tatal are obligatia platii unei pensii de intretinere ... (vezi toată discuția)