avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1029 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cum imi pot trece copilul pe nume?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cum imi pot trece copilul pe nume?

Am un copil de 5 luni si as vrea sa il trec pe numele meu sa nu mai avem de-a face cu tatal copilului. L-am dat in judecata pentru pensie alimentara iar el si-a dat demisia de la lucru desi am inteles ca se calculeaza pensia alimentara raportat la minimul pe economie. A spus ca nu il intereseaza copilul dar nici nu ne ajuta cu nimic, de exemplu am vrut sa plecam in Spania de sarbatori si nu a vrut sa ne faca procura, doar rau ne face....nu am pretentii la nimic de la el doar sa crestem linistiti, cum as putea sa il trec pe numele meu?.... copilul este pe numele tatalui
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:28, 29 Ianuarie 2015
nici nu puteti ca aveti nevoie de acordul tatalui, nici motiv temeinic nu aveti, apoi nici nu va ajuta.
Aveti nevoie de o hotarare prin care sa exercitati singura autoritatea parinteasca sau o hotarare care sa suplineasca acordul tatalui.
explicati-mi vad rog cum pot obtine aceasta hotarare prin care imi exercit singura autoritatea parinteasca. Noi nu am fost casatoriti, el este un sociopat in adevaratul sens doar ca fara acte, are foarte multe dosare penale in numar de 24 pentru vatamare corporala, nu a vrut sa imi dea o copie dupa buletinul lui pentru indemnizatia de crestere copil...CARE SUNT DEMERSURILE CE TREBUIE FACUTE PENTRU A OBTINE ACEASTA HOTARARE? as vrea sa stiu ca sa nu mai am de a face cu el desi eu locuiesc la 300 de km de el...el continua sa imi ameninte familia.
Ptr.faptul ca nu plateste pensia de intretinere il puteti da in judecata ptr.infractiunea de abandon de familie prevazuta si pedepsita de art.378 NCP.Ptr.trecerea copilului pe numele dvs.este necesara o hotarare judecatoreasca de decadere din drepturile parintesti,(conf.art.508 NCC) avand in vedere atitudinea tatalui,prin neglijenta grava in indeplinirea obligatiilor parintesti dupa aceea sau,in cadrul aceluiasi proces prin cerere de interventie puteti cere trecerea copilului pe numele.dvs.
Pt neplata pensiei ii puteți face plângere pt abandon de familie.
Cererea de decădere din drepturi se introduce de instituția cu atribuții în domeniul protecției copilului, nu de dvs. Dacă ar fi decăzut din drepturi, nu ați mai avea nevoie de acordul tatălui, insa aveți nevoie în continuare nevoie de motiv temeinic pt schimbarea numelui.
Nu am înțeles dacă ați cerut pensie sau nu și ce s-a stabilit exact.
Pt a exercita singura autoritatea părintească va trebuie un motiv temeinic, trebuie sa puteți proba ca e violent, ca nu acționează în interesul copilului, ca nu s-a implicat în creșterea copilului, ca nu plătește întreținere cu rea credinta, etc.
Cu toate astea, e destul de greu sa obțineți, ați avea șanse dacă nu s-ar opune sau nu s-ar apara.
Asta am scris si eu,cu indicarea temeiurlor de drept.=D>

Alte discuții în legătură

Incredintare minor loana1 loana1 buna ziua! as dori sa stiu daca pot afla daca o persoana are dosar de divort depus la judecatorie. din pacate nu stiu in ce zona s-a depus dosarul, stiu ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume de familie minor ioana_livia ioana_livia buna seara. amm trait in concubinaj 3 ani de zile. in 2011 , a venit pe lume baiatul meu. initial copilul a fost trecut pe numele meu, la insistentele tatalui ... (vezi toată discuția)
Decadere din drepturi parentale elkahlout_roxana elkahlout_roxana neplata pensiei alimentare e sau nu motiv de decadere din drepturile parintesti ale tatalui??? tot incerc sa aflu si nu reusesc ce anume il decade pe tata din ... (vezi toată discuția)