avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1057 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cum imi pot trece copilul pe nume?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cum imi pot trece copilul pe nume?

Am un copil de 5 luni si as vrea sa il trec pe numele meu sa nu mai avem de-a face cu tatal copilului. L-am dat in judecata pentru pensie alimentara iar el si-a dat demisia de la lucru desi am inteles ca se calculeaza pensia alimentara raportat la minimul pe economie. A spus ca nu il intereseaza copilul dar nici nu ne ajuta cu nimic, de exemplu am vrut sa plecam in Spania de sarbatori si nu a vrut sa ne faca procura, doar rau ne face....nu am pretentii la nimic de la el doar sa crestem linistiti, cum as putea sa il trec pe numele meu?.... copilul este pe numele tatalui
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:28, 29 Ianuarie 2015
il puteti da in judecata ptr.infractiunea de abandon de familie


Plangerea se depune la politie sau la parchet, ori prin a-l da in judecata inteleg indrumare catre instanta.

Ptr.trecerea copilului pe numele dvs.este necesara o hotarare judecatoreasca de decadere din drepturile parintesti,


Nu e nevoie de decaderea din drepturi ale unui parinte pt a schimba numele, in lipsa acordului, se poate pronunta autoritatea tutelara. Apoi, decaderea din drepturi o cere Dgaspc, autoritatea tutelara, in general institutii cu atributii in protectia copilului, ori nu au de ce sa ceara. Sa zicem ca cer si ca se si admite, asta face doar ca acordul tatalui sa nu mai fie necesar, insa pt a schimba numele e nevoie de un motiv intemeiat, in sensul og 41/2003

Deci nu, nu am zis la fel.
Iar in concluzie, schimbarea numelui nu are legatura cu " avea sau nu de-a face cu tatal", faptul ca ii schimbati numele, nu inseamna ca nu va mai fi copilul lui.
E greu sa reusiti si sa exercitati singura autoritatea parinteasca singura. Luptati-va pt pensia de intretinere, macar la nivel de salariu minim sa plateasca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incredintare minor loana1 loana1 buna ziua! as dori sa stiu daca pot afla daca o persoana are dosar de divort depus la judecatorie. din pacate nu stiu in ce zona s-a depus dosarul, stiu ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume de familie minor ioana_livia ioana_livia buna seara. amm trait in concubinaj 3 ani de zile. in 2011 , a venit pe lume baiatul meu. initial copilul a fost trecut pe numele meu, la insistentele tatalui ... (vezi toată discuția)
Decadere din drepturi parentale elkahlout_roxana elkahlout_roxana neplata pensiei alimentare e sau nu motiv de decadere din drepturile parintesti ale tatalui??? tot incerc sa aflu si nu reusesc ce anume il decade pe tata din ... (vezi toată discuția)