avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Amenda in baza Hotararii nr 187/2000
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Amenda in baza Hotararii nr 187/2000

Am primit de curand de la ANPC o amenda in baza acestei HG - pentru un produs, respectiv lumanare felie-tort. Mentionez ca arata ca o felie tort, dar este ambalata in folie, are eticheta de lumanare si pozitionarea la raft este la produsele similare (cadouri).
Am incercat sa iau leg. cu un avocat, care mi-a spus ca amenda este in temeiul legii si ar trebui pe viitor sa fiu atenta la ce produc (?!).
Va rog sa ma lamuriti si pe mine referitor la aceasta hotarare.
Daca e totul atat de ilegal, cum de se comercializeaza lumanare ou de paste, care mai este si prezentata la cofrag?
Multumesc.

Alte discuții în legătură

Produse puse gresit la raft Cadexium Cadexium Buna, ieri am cumparat un calculator de buzunar științific, la pret era trecut 52,90 lei la casa am achitat 119,90. Cand am reclamat acest fapt am fost rugat ... (vezi toată discuția)
Garantie incaltaminte 30 sau 60 zile cyan cyan Legea 449/2003 Art. 17. - Consumatorul trebuie să informeze vânzătorul despre lipsa de conformitate [b]în termen de două luni de la data la care a ... (vezi toată discuția)
Etichetare gresita produs in benzinarie gabidonose gabidonose Buna ziua, Apelez la dumneavoastra in speranta ca ma puteti ajuta cu un sfat in urmatoarea problema. La finele saptamanii trecute, am dorit sa ... (vezi toată discuția)