avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara minori neplatita de doi ani
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara minori neplatita de doi ani

As dori sa stiu ce masuri pot sa intreprind pentru recuperarea pensiei alimentare pentru copii minori,care nu a mai fost platita de doi ani.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 11:37, 5 Iulie 2013
Executare, negociere, plangere penala.
Aveti 2 posibilitati:
1.- sa puneti in executare hotararea prin care a fost stabilita pensia de intretinere in favoarea minorilor, sens in care este necesar sa va adresati unui executor judecatoresc,
2.- sa formulati plangere penala pentru savarsirea infractiunii prev de art 305 al. 1 lit c) c.pen.-abandonul de familie, sens in care puteti depune plangerea la parchetul caruia i-ar reveni competenta sa judece cauza in fond sau direct la politie.
am depus plangere la parchet,iar plangerea a ajuns la politie ,acolo unde mi s-a spus ca daca nu lucreaza si nu are bunuri pe numele lui nu are nimeni ce sa-i faca
Dv. stiti ce bunuri are? Mai tineti legatura cu el? Aveti prieteni comuni? Merge la munca?
bunurile nu le are pe numele lui si acum doar se intretine pe el.....dar nu legal

Alte discuții în legătură

Recuperare pensie alimentara kinder_doina kinder_doina Buna ziua!cum il pot actiona in instanta pe fostul sot pt neplata pensiei alimentare? Nu a mai platit.o de 4 luni. (vezi toată discuția)
Pensia alimentara neplatita de 5 luni fflorentina79 fflorentina79 buna ziua. ce pot face in conditia in care fostul sot nu i-si achita datoria catre copilul meu. ma refer la pensia alimentara pe care nu a achitat-o de 5 luni. ... (vezi toată discuția)
Neplata pensie alimentara nina1974 nina1974 Buna ziua Din martie de când am divortat fostul sot nu mi-a platit pensia alimentara la copii. Ce trebuie sa fac? Il dau in judecata? (vezi toată discuția)