avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Prelungire contract
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Prelungire contract

Buna ziua. Am dificultati la locul de munca in legatura cu prelungirea contractului meu. Prima oara am fost angajat cu contract de munca pe perioada determinata de 3 luni. La expirare mi s-a mai prelungit cu inca 3 luni si apoi cu 6 luni. Deci in total mi s-a facut contract de munca pe perioada determinata de 3 ori succesiv. Acum imi expira si al 3 lea contract si ar trebui sa mi se faca contract de perioada nedeterminata. Aici apare problema: angajatorul vrea sa-mi faca contract pe 3 luni (perioada determinata) ceea ce vine in contradictie cu art 82, alin 4 din codul muncii: "(4) Între aceleaşi părţi se pot încheia succesiv cel mult 3 contracte individuale de muncă pe durată determinată". De la departamentul de Resurse Umane mi s-a transmis ca firma are derogare de la acest articol. E posibil si legal asa ceva? P.S. Lucrez la o firma de constructii.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:31, 17 Aprilie 2013
Prelungirea duratei c.i.m. nu trebuie confundata cu incheierea unui nou c.i.m. .....Prin urmare, in speta, societatea va mai poate prelungi durata c.i.m. pana la implinirea termenului maxim de 36 de luni pentru care se poate incheia un astfel de c.i.m..

Daca va incheie un nou c.i.m., atunci acesta poate avea o durata de maxim 12 luni ... astfel incat, este posibila incheierea unui nou c.i.m. cu o durata mai mica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prelungire cim pe durata determinata elyss elyss Buna ziua Actul aditional de prelungire CIM pe durata determinata este considerat contract succesiv? Conform codului muncii CIM pe durata determinata poate ... (vezi toată discuția)
Pana cand se poate prelungi un contract de munca pe perioada determinata? micaelamicaela micaelamicaela Buna ziua, De cate ori se poate prelungi un contract de munca pe perioada detrminata si cu cate zile? Eu am fost angajata initial pe o perioada de 2 luni, ... (vezi toată discuția)
Contract pe perioada determinata Ramona_Jurj Ramona_Jurj M-ar interesa ce spune legea privind contractele de munca pe perioada determinata, si anume: daca la inceput s-a intocmit contractul pe 6 luni, apoi ... (vezi toată discuția)