buna ziua. m-ar interesa si pe mine subiectul impozitului auto. eu am un opel cu motorizare 2.2 si impozitul anual e 720 ron. mi se pare o suma aberanta in conditiile in care masina costa 10mii ron. inteleg principiul conform caruia o norma de 200cmc e taxata cu y lei deci eu platesc 10 x y. de aici si pana la a dubla valoarea normei peste 2000 cmc mi se pare aberant. principiul neretroactivitatii legii nu ar trebui invocat in acest caz? e clar ca la momentul in care am luat masina nu aveam de unde sa stiu ce tampenii le-or trece astora prin cap. am luat masina stiind ca trebuie sa platesc o suma mai mare dar ce se intampla acum e ridicol. daca mergi la piata si un kg de rosii e 5 lei tu platesti 5xcate kg doresti....cum ar fi ala sa zica...a de la 10 kg in sus e 9 lei kg....aberant.
asa ca intrebarea mea ar fi daca s-ar putea ataca aceasta lege pe acest principiu al neretroactivitatii precum si pe ingradirea dreptului de a dispune de proprietate pt ca acum toata lumea fuge de un astfel de auto din cauza impozitelor.
multumesc=D>
Impozit auto
Korg69
Buna,am si eu o nelamurire,conf incadrarii si stabilirii cotei de impozit aferente unui auto de 2600cmc ar trebui sa platesc 936 lei,dar faptul ca locuiesc in ... (vezi toată discuția)