avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1222 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... impozit auto discriminatoriu
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

impozit auto discriminatoriu

buna ziua. m-ar interesa si pe mine subiectul impozitului auto. eu am un opel cu motorizare 2.2 si impozitul anual e 720 ron. mi se pare o suma aberanta in conditiile in care masina costa 10mii ron. inteleg principiul conform caruia o norma de 200cmc e taxata cu y lei deci eu platesc 10 x y. de aici si pana la a dubla valoarea normei peste 2000 cmc mi se pare aberant. principiul neretroactivitatii legii nu ar trebui invocat in acest caz? e clar ca la momentul in care am luat masina nu aveam de unde sa stiu ce tampenii le-or trece astora prin cap. am luat masina stiind ca trebuie sa platesc o suma mai mare dar ce se intampla acum e ridicol. daca mergi la piata si un kg de rosii e 5 lei tu platesti 5xcate kg doresti....cum ar fi ala sa zica...a de la 10 kg in sus e 9 lei kg....aberant.
asa ca intrebarea mea ar fi daca s-ar putea ataca aceasta lege pe acest principiu al neretroactivitatii precum si pe ingradirea dreptului de a dispune de proprietate pt ca acum toata lumea fuge de un astfel de auto din cauza impozitelor.
multumesc=D>

Alte discuții în legătură

Impozit auto Korg69 Korg69 Buna,am si eu o nelamurire,conf incadrarii si stabilirii cotei de impozit aferente unui auto de 2600cmc ar trebui sa platesc 936 lei,dar faptul ca locuiesc in ... (vezi toată discuția)
Poate fi considerata discriminatorie modalitatea de calcul a impozitelor auto si pe cladiri ? Bobosan Bobosan Buna ziua. In ultimii ani, pentru impozitul auto s-a mers pe principiul ca cine are motor mare sa plateasca mai mult. Pana aici nici o problema, e normal ca ... (vezi toată discuția)
Probleme inmatriculare auto - proprietar doar in acte obligat sa plateasca taxa, ce se poate face? aqwszx aqwszx Problema ar fi in felul urmator: Cineva l-a prostit pe fratele meu sa inmatriculaze o masina pe numele lui. Acest individ, din alt oras, i-a promis fratelui ... (vezi toată discuția)