avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme inmatriculare auto - proprietar doar in acte ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme inmatriculare auto - proprietar doar in acte obligat sa plateasca taxa, ce se poate face?

Problema ar fi in felul urmator:
Cineva l-a prostit pe fratele meu sa inmatriculaze o masina pe numele lui. Acest individ, din alt oras, i-a promis fratelui meu ca plateste el taxa de inmatriculare, si tot ce e nevoie, doar ca pe acte sa apara numele fratelui meu. Ieri, am descoperit fara sa vreau ca fratele meu are de platit o taxa de inmatriculare in valoare de 5100 lei + penalitati. El nu are masina. Masina e proprietate personala a acelui individ. Acest individ si-a scos numere (negre, nu rosii) dar nu a platit taxa. I-a cerut fratelui meu si o copie C.I. ca sa poata "plati taxa". Posibil sa fi vandut masina deja. Acel om nu mai raspunde la telefon, probabil i-a dat un nume fals. Cum as putea sa oblig acea persoana sa-si plateasca taxa? Ce as putea sa fac sa nu ramana asa? Problema e ca Apartamentul in care locuim e coproprietar, si tare mi-e frica sa nu-l execute silit in ultima instanta, pentru ca nu avem de gand sa platim, si chiar daca am vrea nu avem de unde. M-am gandit sa-l duc de urechi la procuratura sa depuna o plangere. Oare se poate face ceva? :(
Cel mai recent răspuns: contanda , utilizator 10:40, 19 Mai 2013
aqwszx a scris:

Ieri, am descoperit fara sa vreau ca fratele meu are de platit o taxa de inmatriculare in valoare de 5100 lei + penalitati.

Cum ati descoperit? Ati primit somatie sau cum?
La ce taxa va referiti, mai precis? Timbrul de mediu sau care?
Cum s-a inmatriculat masina, daca taxa nu a fost platita?

"Acest individ si-a scos numere (negre, nu rosii) dar nu a platit taxa"

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Follow us: Avocatnetro on Facebook

La politie nu-ti inmatriculeaza definitiv masina daca nu ai platit taxa de mediu.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Mai 2013
jacquelline, utilizator
Am descoperit pe site-ul primariei, la plati online. Ma refer la taxa de prima inmatriculare, e trecuta pe site ca "TAXA AUTO". Nu stiu cum a fost inmatriculata fara sa plateasca, dar a fost. Cert e ca a primit numerele prin posta. Poate a gasit ceva portita.
probabil ai vazut ceva gresit pe site, si oricum nu trimite nimeni numere prin posta.
taxa de mediu/poluare, etc, nu e o taxa cu care sa ramai dator, ai chef o platesti si inmatriculezi masina, nu ai chef, nu o platesti si nu inmatriculezi masina. nu te obliga nimeni. si nu in ultimul rand timbrul de mediu e la anaf, nu are nici o treaba cu taxele locale.
Total TAXA AUTO - IBAN RO04 TREZ 076 2116020201 XXX debit:5.075,00, Penalitati 81,00, Total: 5.156,00

Exact asta scrie pe site-ul primariei. Ce ar putea fi daca nu inmatricularea?

Alte discuții în legătură

Imatriculare primarie alinalbu alinalbu Buna,am o mica nedumerire....am cautat pe net daca se poate imatricula un jeep la primarie deoarece eu ma ocup cu agricultura si nu am nevoie de acea ... (vezi toată discuția)
Dovada plata anaf + chitanta ? alexandru08 alexandru08 Buna ziua Doresc sa imi cumpar un autoturism sh (prima mea masina) si am oarecare nedumeriri in ceea ce priveste taxa auto. Masina pe care doresc sa o ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare autoturism achizitionat din sua gabyy. gabyy. am achizitionat un autorism inmatriculat in sua.dar acest autoturism l-am achizitionat din romania de la proprietar si nu stiu cum se procedeaza cu ... (vezi toată discuția)