avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 376 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... imatriculare primarie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

imatriculare primarie

Buna,am o mica nedumerire....am cautat pe net daca se poate imatricula un jeep la primarie deoarece eu ma ocup cu agricultura si nu am nevoie de acea masina decat in zona in care lucrez. Am gasit mai multe pareri dar nimic concret,daca ma poate ajuta cineva ,astept raspunsurile .
Cel mai recent răspuns: ticut , utilizator 13:18, 5 August 2009
Nu va obliga nimeni sa o inmatriculati daca nu mergeti cu ea pe drumurile publice, in caz contrar obligatoriu inmatriculata la Politie. la Primarie se inscriu numai ce este sub 50 de cm cubi si cele cu tractiune animala.
jeep-ul este un vehicul care este supus inmatricularii cf. Codului fiscal. La primarie se fac INSCRIERI (nu inmatriculari) care se refera la utilaje agricole, mopede, scutere ( cele sub 50 cmc). In mod normal , jeep-ul tb.prezentat la primarie pt.luarea in evidenta la impozit. Impozitul nu se plateste pentru ca se circula cu masina, deci este inmatriculata, ci pentru ca o aveti in proprietate ! Atentie, daca e cu capacitate de peste 3000 cmc, impozitul este substantial.
pai nu e pe numele meu, a fost radiata din germania si acu nu o mai imatriculez ca e prea mare taxa. e de 1300 motorul.nici cum nu ii pot lua numere? :(
daca nu e pe numele dvs. se pot ivi si alte probleme. numar categoric nu aveti de unde sa-i luati ! daca e de doar 1300, atunci impozitul nu poate fi mai mare de 50 si ceva lei !
o masina care nu este pe numele dvs si care nu circula pe drumuri publice nu trebuie inmatriculata la politie si nici nu se plateste impozit pentru ea pentru simplul fapt ca altcineva este proprietar! ar fi bine totusi sa aveti o imputernicire din partea acestuia pentru detinerea respectivului jeep! eventual puteti spune ca sunteit un simplu depozitar...si scapati de batai de cap!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere masina georgiana sima georgiana sima am urmatoarea problema:am o masina (o dacie)si vreau sa o inmatriculez pe comuna,sa circul cu ea doar in comuna unde locuiesc,doar ca cei de la primarie mi au ... (vezi toată discuția)
Circulatia tractoarelor si altor utilaje agricole pe drumurile publice costy71 costy71 Buna ziua . Sunt detinatorul unui tractor si al catorva utilaje agricole si as dori sa stiu daca pot circula cu acest tractor pe drumurile publice fara sa il ... (vezi toată discuția)
Rca moped bugsbunny_ro bugsbunny_ro Buna, as dori sa stiu daca legea prevede asigurare RCA pentru mopede. Am fost oprit in trafic, iar Politia mi-a solicitat asa ceva ... nu aveam si am ... (vezi toată discuția)