avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme inmatriculare auto - proprietar doar in acte ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme inmatriculare auto - proprietar doar in acte obligat sa plateasca taxa, ce se poate face?

Problema ar fi in felul urmator:
Cineva l-a prostit pe fratele meu sa inmatriculaze o masina pe numele lui. Acest individ, din alt oras, i-a promis fratelui meu ca plateste el taxa de inmatriculare, si tot ce e nevoie, doar ca pe acte sa apara numele fratelui meu. Ieri, am descoperit fara sa vreau ca fratele meu are de platit o taxa de inmatriculare in valoare de 5100 lei + penalitati. El nu are masina. Masina e proprietate personala a acelui individ. Acest individ si-a scos numere (negre, nu rosii) dar nu a platit taxa. I-a cerut fratelui meu si o copie C.I. ca sa poata "plati taxa". Posibil sa fi vandut masina deja. Acel om nu mai raspunde la telefon, probabil i-a dat un nume fals. Cum as putea sa oblig acea persoana sa-si plateasca taxa? Ce as putea sa fac sa nu ramana asa? Problema e ca Apartamentul in care locuim e coproprietar, si tare mi-e frica sa nu-l execute silit in ultima instanta, pentru ca nu avem de gand sa platim, si chiar daca am vrea nu avem de unde. M-am gandit sa-l duc de urechi la procuratura sa depuna o plangere. Oare se poate face ceva? :(
Cel mai recent răspuns: contanda , utilizator 10:40, 19 Mai 2013
@aqw....
Mai simplu ! Te duci si iei numerele de pe masina. Sa vezi cum te cauta apoi ! Exista si solutia finala : iei numerele, platesti la primarie ce ai de platit si radiezi masina. Daca te intreaba de talon, carte de identitate, le declari pierdute, scoti duplicate si tot o radiezi. Insa eu cred ca treaba e mai complicata... smecherul i-a promis/dat ceva fratelui... mai sapati ! Dar daca fratele e proprietar, de ce n-o vinde altui smecher ? Cum ar fi, un vehicul cu motor de 4000 cmc nu-i un harb de dacie, tot face 10.000 de lei asa, pt. piese ! Un far, o usa, o masca fata.... uitam oglinzile :D!
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Mai 2013
e4c5, utilizator
Masina, ca bun, e proprietatea ãluia, e proprietar in acte, e doar inmatriculata pe numele fratelui meu.
Masina se inmatriculeaza pe numele persoanei care e proprietar in acte
Adica legal (scriptic) masina figureaza pe numele fratelui dumneavoastra (in CIV, in talon, la primarie).
Ca faptic masina e proprietatea tertului in cauza, asta e alta poveste
Stiti unde locuieste tertul? Mergeti la el, si solicitati-i sa rezolve problema. Nu o rezolva, mergeti si luati placutele de inmatriculare de pe masina. Nu pricepe nici asa, vorbiti cu un avocat/notar sa ii faca o instiintare oficiala de returnare a bunului (masinii) aflat in folosinta. Aveti sanse sa il speriati, sa doreasca sa colaboreze.
Solicitati achitarea impozitului in cauza, si efectuarea formalitatilor de rigoare pentru a scoate masina de pe numele fratelui dumneavoastra (sa va plateasca si impozitul aferent fractiunii de anul acesta, si apoi sa faceti contract de vanzare-cumparare)
@aww...
Nu ne intelegem ! Toti va spunem cine e ,,proprietarul", dar degeaba ! S-o luam altfel : mergeti impreuna cu fratele la primarie, serviciul/directia taxe si impozite si solicitati sa vi se prezinte actele in temeiul carora fratele s-a pricopsit cu ditai masina dar mai ditai impozitul.
Fratele dumneavoastra s-a gandit cam ce se intampla daca masina e implicata intr-un jaf sau intr-un accident cu morti? ca spuneti ca nici nu stie numele real al "smecherului".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imatriculare primarie alinalbu alinalbu Buna,am o mica nedumerire....am cautat pe net daca se poate imatricula un jeep la primarie deoarece eu ma ocup cu agricultura si nu am nevoie de acea ... (vezi toată discuția)
Dovada plata anaf + chitanta ? alexandru08 alexandru08 Buna ziua Doresc sa imi cumpar un autoturism sh (prima mea masina) si am oarecare nedumeriri in ceea ce priveste taxa auto. Masina pe care doresc sa o ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare autoturism achizitionat din sua gabyy. gabyy. am achizitionat un autorism inmatriculat in sua.dar acest autoturism l-am achizitionat din romania de la proprietar si nu stiu cum se procedeaza cu ... (vezi toată discuția)