avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... modalitatea de plata a pensie de intretinere dupa ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

modalitatea de plata a pensie de intretinere dupa divortul la notar

Buna ziua! Am introdus divortul la notar ,avand si copil minor. Va rog sa imi spuneti cum fac sa imi fie oprita direct alocatia de intretinere a copilului(stabilita de comun acord cu sotia) pe statul de plata la serviciu. Vreau sa mi se opreasca acesti bani direct deoarece am poprire pe salariu de 50% ptr 2 banci diferite si platesc la ora actuala din mana direct ,alocatia de intretinere. Am convenit sa platesc alocatie 25% din venitul net. Daca mi se va opri la serv,restul pana la 50% se va distribui catre banci. In situatia actuala bancile imi iau 50% si copilului ,ii dau personal banii. Peste 30 de zile cand terminam divortul la notar,pot duce decizia de divort unde este stipulata suma care trebuie virata ptr copil? Sau nu o vor lua in seama deoarece este prin notar si nu prin judecatorie? In conditiile astea ma gandesc sa stabilesc cu fosta sotie sa se duca la executor si sa declare ca nu platesc alocatia convenita. Totusi sper sa fie obligati cei de la serviciu sa-mi opreasca in baza conventiei de la notar. Daca era prin Judecatorie,lucrurile erau mai clare,presupun. Prin notar este ceva mai nou ,iar cei de la serviciul financiar nu sunt obisnuiti.Si daca da, trebuie sa duc si un nr de cont al sotiei unde sa fie virati banii ,bineinteles.
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: cristibox , utilizator 21:18, 20 Iunie 2013
divortam ca suntem separati de peste doi ani nu are legatura cu bancile. dar mi se pare normal in situatia mea sa mi se faca oprire direct din salariu. De ce sa dau 75%(banci si pensie intretinere) din salariu cand trebuie sa dau conform legii ,50%. Voi platii eu si executorul,dar daca stiam ca nu e aceeasi situatie ca atunci cand divortezi la tribunal,nu mai apelam la un notar,care nu a stiut sa-mi explice ce voi face cu pensia de intretinere. oricum daca nu dau banii care am convenit la tribunal,fosta sotie ar trebui sa se adreseze unui executor .Dar o sa ma adresez chiar eu daca cei de la mine de la serviciu imi vor spune ca pe baza hotararii de divort ,ei nu au cum sa-mi opreasca pensia de intretinere.
Daca pensia se stabilea in instanta, aceasta trimitea automat apoi adresa de infiintare a popririi.
Intelegerea semnata la notar constituie si ea titlu executoriu, insa doar un executor cu incuviintarea instantei o poate pune in executare.
Dvs v-ati inteles amiabil cu mama copiilor cat sa platiti pensie, angajatorul dvs nu are vreo legatura cu intelegerea dvs, nu va poate retine de la sine putere pensia.
Daca nu respectati intelegerea asa cum v-ati obligat, mamica e indreptatita sa apeleze la executor, acesta va pune poprire pe salariu.
Pentru ca dvs vreti sa va respectati intelegerea, dar pt ca nu mai puteti din pricina altor popriri care impreuna depasesc limita legala, ati putea sa faceti contestatie la executare.

Ati mai putea sa faceti si altfel daca ziceti ca nu ati terminat cu divortul.. cand veti merge sa semnati, puteti spune ca nu v-ati inteles asupra pensiei si sa va adresati apoi instantei (a sta daca n-ati platit deja onorariul).






Deci e clar pentru mine ca va trebui sa fac in asa fel incat fosta sotie sa se adreseze unui executor. Trebuie sa”nu-i trimit” luna urmatoare copilului ,pensia de intretinere ca s-o determin pe fosta...sa se duca la executor,deoarce nu prea colaboreaza de buna voie.Va trebui iar sa cheltui bani cu executorul. Oare cat costa actiunea asta de infiintare a popririi? ???
Onorariul la notar l-am achitat deja in totalitate ,tot eu :))
Deja regret ca am apelat la notar dar,si la tribunal ne-am `straduit` 2 ani sa divortam,am platit avocati etc si pana la urma s-a PERIMAT procesul.Asa, credeam ca in 30 zile rezolv totul dar ...mai trebuie acum si faza cu executorul.

Deja regret ca am apelat la notar dar,si la tribunal ne-am `straduit` 2 ani sa divortam,am platit avocati etc si pana la urma s-a PERIMAT procesul.


Daca vroiati cu adevarat sa divortati, depuneati cerere de repunere pe rol in termenul de un an cat a fost suspendat procesul. Procesul s-a perimat tocmai pentru ca nu v-ati "straduit" sa divortati, ci ati stat in pasivitate; nu e vina avocatilor, ci a partilor din dosar.

Trebuie sa”nu-i trimit” luna urmatoare copilului ,pensia de intretinere ca s-o determin pe fosta...sa se duca la executor,deoarce nu prea colaboreaza de buna voie.


Cu ce e vinovat saracul copil de ati hotarat sa-l pedepsiti intentionat prin privarea de pensia ce i se cuvine, in scopul rezolvarii probelemelor dumneavoastra?
Poate ar trebui sa analizati situatia si din urmatoarele perspective:
Luna urmatoare nu trimiteti pensia copilului.
1. Fosta, ce nu colaboreaza de buna voie, nu da buzna la executor sa solicite infiintarea popririi, ci mai astepata o luna de nelpata, apoi va face plangere penala pentru abandon. Si atunci veti plati sa scapati de plangere.
Sau 2. Fosta merge la executor, dar nu solicita infiintarea popririi, ca nu e obligata sa ceara poprire, ci solicita executarea silita a eventualelor bunuri pe care le detineti pentru a recupera sumele restante. Iar pentru sumele datorate pe viitor, sstepata cate doua luni de neplata si iar mai depune cate o plangere pentru abandon si cate o cerere la executor.



Nu privez copilul de nimic si nu stiti dumneavoastra prin ce am trecut datorita ”fostei ””.Eu platesc pensia lunar fara sa existe o hotarare judecatoreasca . Nu mi-am parasit copilul ci doar fosta sotie. Copilul l-as creste eu fara niciun regret numai ca legea in tara asta nu prea da drepturi tatalui. Aici este vorba ca am ramas cu rate foarte mari , oprire si pe salariu iar pensia alimentara o platesc direct. De ce sa nu fac in asa fel incat din oprirea de 50% sa se retina pensia alimentara pentru copil iar diferenta pana la 50% sa se duca in conturile bancilor.Tot in favoarea copilului este . avand si eu mai multi bani automat ii ofer si copilului mai mult. Ca nu se rezuma totul doar la pensia alimentara. Exita si vacante la mare ,munte etc.
In privinta plangerii penale...... daca cititi o hartie de divort la notar veti stii ce sa spuneti. Acolo e o conventie nu o hotarare judecatoreasca. Se face plangere penala cand nu respecti hotararea instantei nu o conventie incheiata la notar.Si cei de la serviciul financiar de la mine de la serviciu m-au informat ca nu ii obliga cu nimic sa-mi se opresca pensia alimentara pe baza conventiei incheiat prin divortul la notar.Si ei m-au sfatuit sa-mi indrum fosta sotie sa faca o cerere la judecatorie pentru stabilirea pensiei alimentare .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de întreținere minor Blueionyka Blueionyka Va rog sa ma ajutați cu o informație. Divorțul s-a pronunțat in mai 2017 si fostul meu soț a fost obligat la plata unei pensii de întreținere pt ... (vezi toată discuția)
Fostul sot nu vrea sa-si deschida cont pentru a se vira pensie minor in intretinere valentinaman valentinaman Buna seara, am o situatie foarte neplacuta si as vrea sa ma ajute cineva cu o solutie. Eu platesc pensie alimentara si am si doua popriri, pana acum ... (vezi toată discuția)
Pot cere in instanta plata pensiei alimentare, eu fiind platitorul? cristibox cristibox Deoarece am divortat la notar avand copil minor,doresc sa se stabileasca prin hotarare judecatoreasca plata pensiei alimentare. La notar am stabilit toate ... (vezi toată discuția)