avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita angajat
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita angajat

Am primit la firma o instiintare pentru un angajat cu o hotarare judecatoareasca emisa pe numele unui angajat de la un IFN pentru suma de 2200 lei. Imi solicita(respectiv solicita firmei la care sunt administrator) sa confirm poprirea iar "in caz de nerespectare a ordonantei de poprire se va solicita validarea la instanta de executare si amendarea tertului poprit".
Problema este ca acel angajat are deja 2 popriri si are luate pe semnatura 3 salarii anticipat de la firma. Eu ce sa fac???
Cel mai recent răspuns: lilyanne , utilizator 09:23, 18 Aprilie 2013
Doamna,

Adresa de poprire este semnata de un executor judecatoresc?
Poprirea se infiinteaza pentru viitor, asupra sumelor pe care acesta le va primi cu titlul de salariu de la soc. Dvs.. Daca a incasat deja salariile nu mai puteti sa ii retineti din sumele respective. Daca are mai multe popriri retinerea va fi de 1/2 din veniturile nete ale salariatului.
Va multumesc pentru raspunsurile primite. Da este semnata de un executor judecatoresc. Am uitat sa mentionez ca respectivul salariat lucreaza la mine doar cu 6 ore nu cu 8. Ce trebuie sa fac? Ce acte sa ii trimit, ca am primit si termen de 5 zile pentru a confirma daca sunt sau nu de acord.
Ii trimiteti o adresa in care ii confirmati ca poprirea se va infiinta incepand cu data de.... (prima zi de salariu de dupa primirea adresei de infiintare a popririi). Pe executor nu il intereseaza cu cate ore este angajata persoana respectiva. Important este sa ii puneti in vedere ca mai exista si alte popriri pe veniturile salariatului dvs.
Inteleg. Dar cum ce acte trebuie sa ii trimit pentru a demonstra ca mai are alte popriri si ca nu beneficiaza de salariul aferent a 8 ore pe zi ci doar de cel pentru 6 ore pe zi. De fapt administrator este mama mea, insa nu se poate ocupa momentan de firma si eu nu stiu ce sa fac. Nu pot ei sa verifice singuri la finante sau la judecatorie sau oriunde aceste lucruri?
Eu nu prea stiu unde sunt toate actele si termenul este foarte scurt (5 zile). Noi ne platim angajatii cu bani cash nu pe card ca poate ar fi fost simplu cu un extras de cont dar asa chiar nu stiu...

Alte discuții în legătură

Poprire atat pe salar cat si pe restul virat in contul de salariu Tygers Tygers Buna ziua, Am o poprire pe salariu infiintata de un executor judecatoresc, firma imi opreste lunar 1/3 din salariu si restu ii vireaza in contul de salariu ... (vezi toată discuția)
Poprire gavry gavry Va rog sa imi cum procedez in urmatoarea situatie.Daca un salariat are poprire, i se retine 1/3 din salar dar nu a terminat de platit suma respectiva si ... (vezi toată discuția)
Poprire carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com Buna ziua ! In cazul in care s a primit la societate o Dispozitie de poprire - emisa de un executor judecatoresc - care este cuantumul care se retine ... (vezi toată discuția)