avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita angajat
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita angajat

Am primit la firma o instiintare pentru un angajat cu o hotarare judecatoareasca emisa pe numele unui angajat de la un IFN pentru suma de 2200 lei. Imi solicita(respectiv solicita firmei la care sunt administrator) sa confirm poprirea iar "in caz de nerespectare a ordonantei de poprire se va solicita validarea la instanta de executare si amendarea tertului poprit".
Problema este ca acel angajat are deja 2 popriri si are luate pe semnatura 3 salarii anticipat de la firma. Eu ce sa fac???
Cel mai recent răspuns: lilyanne , utilizator 09:23, 18 Aprilie 2013
Trimite-i doar adresa (semnata si stampilata) in care sa precizezi veniturile lunare ale acestuia plus suma care i se va vira lunar (adica 1/6 din salariu avand in vedere ca mai are inca doua popriri). Nu trebuie sa ii trimiti niciun alt act doveditor.
In niciun caz nu trimiteti 1/6. Popririle sunt toate de la executori judecatoresti sau si de la ANAf sau alti executori bugetari?
Trebuie sa trimiteti adresa ca s-a infiintat poprirea si sa comunicati executorului si celelalte popriri deja infiintate. Puteti bloca doar 1/2 pentru salariile ce le aveti de plata, nu si ptr cele deja platite salariatului.
Plata se face proportional cu creanta fiecaruia , daca aceste creante au aceeasi prioritate ( vedeti in acest sens prevederile art. 563 vechiul cod civil )nu cate 1/6 pentru fiecare creanta,
Va multumesc pentru raspuns.
1.Popririle (2 la numar) sunt de la alti 2 executori judecatoresti;
2.Este angajat cu 6 ore pe zi, NU 8 ore deci are salariul de incadrare mai mic;
3.Are datorii la firma in valoare a 3 salarii (a avut ceva probleme in familie, i-am dat bani in avans, a semnat o hartie cu noi si i se retine lunar 50 lei, pana la achitarea sumei, fara dobanzi ca nu am cerut asa ceva)
4. Astazi trebuie sa pun la posta adresa si nu stiu nici ce acte sa atasez nici cum sa o scriu, eu sunt fiica admnistratorului chiar si acest profil este al administratorului firmei(mama) nu al meu.
5. Am nevoie de ajutor !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire atat pe salar cat si pe restul virat in contul de salariu Tygers Tygers Buna ziua, Am o poprire pe salariu infiintata de un executor judecatoresc, firma imi opreste lunar 1/3 din salariu si restu ii vireaza in contul de salariu ... (vezi toată discuția)
Poprire gavry gavry Va rog sa imi cum procedez in urmatoarea situatie.Daca un salariat are poprire, i se retine 1/3 din salar dar nu a terminat de platit suma respectiva si ... (vezi toată discuția)
Poprire carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com Buna ziua ! In cazul in care s a primit la societate o Dispozitie de poprire - emisa de un executor judecatoresc - care este cuantumul care se retine ... (vezi toată discuția)