'Am finalizat cu succes dezbaterea privind legea de punere în aplicare a Codului de procedură penală. Avem un act legislativ mai bun, din punct de vedere calitativ, decât legea adoptată prin asumarea răspunderii, într-un mod neinspirat, de către Guvernul Boc, cât şi de modul în care a plecat proiectul de lege de la Guvern. Astăzi avem mai multe garanţii în Codul de procedură penală pentru protecţia şi garantarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale şi realizăm, într-un mod mai eficient, un echilibru între drepturile acuzării şi cele ale apărării astfel încât nicio persoană nevinovată să fie trimisă abuziv în judecată şi eventual chiar şi condamnată. Din acest punct de vedere, am avut un dialog foarte bun cu reprezentanţii MJ, CSM şi ai Ministerului Public şi DNA şi am ajuns, de cele mai multe ori, la texte echilibrate', a spus Chiuariu miercuri, la finalul şedinţei Comisiei.
Potrivit lui Chiuariu, proiectul de lege urmează să fie transmis, în perioada următoare, plenurilor celor două Camere ale Parlamentului, considerându-se oportun ca noul Cod de procedură penală, alături de Codul penal, să intre în vigoare până la finele acestui an.
[ link extern ]